Кіровоградщина може залишитись без хліба

Лютий 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

На нещодавно проведеній нараді з підготовки до весняно-польових робіт, заступник міністра з аграрної політики Микола Безуглий заявив, що на Кіровоградщині доведеться пересівати 150 га озимини. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомилиу прес-службі Кіровоградської обласної організації Політичної Партії «УДАР Віталія Кличка»

Як зазначив Микола Безуглий, у зв’язку зі складними погодними умовами, які призвели до недостатньої зволоженості посівних площ, загинула значна частина озимини. Також перший заступник міністра відмітив, що аграрії області дуже погано забезпечені якісними добривами, засобами для захисту рослин та насінням.

Особливу увагу було звернуто на недотримання сівозміни, адже на 40% посівних площ соняшник перетворився на монокультуру і цим виснажується ґрунт. Всі ці фактори можуть призвести до того, що хліб стане рідкісним продуктом на столах кіровоградців.
Свій коментар з цього приводу надав голова Кіровоградської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Анатолій Ревенко: «Наша обласна влада замість того, щоб мобілізувати всі сили і кошти, направивши їх на вирішення проблем аграрного комплексу, закупівлю добрив, засобів захисту, наші можновладці граються у велику політику і таку ж економіку. Створюють декларативні програми «Центральний регіон», вимагають від районів звітувати про виконання своїх вказівок. Тобто більшість часу витрачається на непотрібну і дорогу паперову роботу.
Наша область – аграрна, ми залежимо від погодних умов і від того, які професіонали очолюють управління аграрної політики в області. Та нажаль теперішня влада вирішила, що головою цього управління не обов’язково має бути професійний аграрій, головне, щоб він був свідомим «регіоналом». От і маємо таку ситуацію. Владі потрібно змінити підхід до кадрової політики і призначати на керівні посади не тих, хто «зізнається їм в любові» і робить вигляд, що сильно працює, а тих – хто знає свою справу, знає людей, їхні потреби, проблематику галузі і здатен працювати».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool