Кіровоградщина: молодик «тероризував» власників легкових автомобілів

Квітень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1002 | Коментарі: 0

У березні цього року до Долинського районного відділу міліції надійшло кілька заяв про крадіжки з автомобілів. Здебільшого потерпали від крадія власники стареньких машин вітчизняного виробництва.

Залишений без нагляду на проїжджій частині біля житлових будинків, поряд з під’їздами багатоповерхівок і навіть за високими парканами приватних домоволодінь – увесь автотранспорт викликав неабияку цікавість злодія. Одного разу, дочекавшись ночі, він таки наважився «перевірити» вміст автомобілів.
На ранок наступного дня власники автівок виявляли зламані дверцята. Із салонів транспортних засобів зникало буквально все. Це були не лише автомагнітоли, навігатори, дрібні гроші, мобільні телефони, але й залишені власниками інструменти, господарчі сумки, харчі, одяг та документи.
Любителя чужого майна правоохоронці невдовзі розшукали. Ним виявився 19-річний непрацюючий місцевий житель.
Минулого року за систематичні пропуски навчальних занять без поважної причини юнака відрахували з навчального закладу. Повернувшись до рідного села, він постійно перебував на утриманні у родички, а коли вирішив, що вже повинен мати власний кусень хліба, пішов не працювати, а красти.
За словами підозрюваного, для того, аби перебороти у собі страх бути впійманим, обов’язково вживав алкоголь. А от із замками у дверях авто справлявся за допомогою спеціальних ножиць. Крадене майно збував вже наступного ранку перехожим майже за безцінь.
Після кількох «вдалих» крадіжок, зловмисник втратив будь-яке почуття міри чи остраху. Він почав обходити свій населений пункт щоночі, кілька разів навідувався до сусіднього Новгородківського району, а, перебуваючи в гостях у родичів, обікрав три автомобілі вже на Полтавщині.
Одного разу хлопця помітив власник зламаної ним автівки. Літній чоловік насварив незнайомця, а потім пожалів, вибачив і відпустив його… Та навіть після такого шляхетного вчинку пенсіонера, хлопець не відчув жодних докорів сумління.
Закінчилися кримінальні пригоди юного злодія так само швидко, як і почалися. Працівники міліції затримали автокрадія буквально «на гарячому». При огляді його помешкання було виявлено кілька крадених автомагнітол та частину речей, що раніше належали потерпілим.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, – повідомив в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк. – Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool