Кіровоградщина - мій рідний край

Березень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1663 | Коментарі: 0

25 березня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку дитячих робіт за підсумками проведення обласного конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Кіровоградщина – мій рідний край», присвяченого 75-й річниці утворення Кіровоградської області.

Дитяча творчість – особливий світ, де дитина пізнає себе, свої можливості та висловлює своє ставлення до оточуючої дійсності. З дитячого малюнка, аплікації та інших виробів можна дізнатися, що цікавить, тривожить дитину, як вона відчуває себе в цьому світі. Дитячі роботи душевні і безпосередні. Вони вчать нас бути добрими і сміливими, небайдужими до оточуючого світу, прагнути до власного вдосконалення, мріяти і досягати поставленої мети.
На виставці представлено роботи учасників та переможців обласного конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Кіровоградщина – мій рідний край», присвяченого 75-й річниці утворення Кіровоградської області. Метою конкурсу було не лише забезпечення належного відзначення 75-річчя області, пропаганда традицій регіону в мистецтві, а й залучення обдарованих дітей та учнівської молоді до активної творчої роботи, осмислення та висвітлення в мистецьких роботах вагомих подій з історії та сучасності нашої малої батьківщини.
Завдання конкурсу – через любов до мистецтва, виховувати у дитини почуття любові і поваги до своєї малої батьківщини, країни, відчути свою відповідальність і причетність до усього, що у ній відбувається.
Слід зазначити, що ініціатором та організатором проведення обласного конкурсу на кращий мистецький твір «Кіровоградщина – мій рідний край», присвячений відзначенню ювілею області виступив саме Кіровоградський обласний художній музей. Конкурс проводився серед учнів загальноосвітніх та художніх шкіл, шкіл естетичного виховання та гуртків образотворчого мистецтва. Роботи, представлені на виставці вражають своєю дитячою безпосередністю, чистотою, фантазією. Вони - сонячні і оптимістичні, як саме дитинство, створюють неповторну атмосферу свята. Адже найбільш чисельна категорія їх авторів - це діти віком від 6 до 10 років.
Конкурс проводився у двох номінаціях – «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-ужиткове мистецтво», серед дітей та молоді віком від 6 до 18 років. Участь у конкурсі взяли представники м. Кіровограда та Олександрії, а також 6 районів області: Голованівського, Долинського, Кіровоградського, Новомиргородського, Новоукраїнського та Устинівського. Учасники представили різні види образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва: живопис, графіка, художня кераміка, холодний батик, аплікація, квілінг, ткацтво, випилювання по дереву.
При підбитті підсумків конкурсу та визначенні кращих робіт компетентне журі керувалося наступними критеріями: оригінальність ідеї, відповідність тематиці конкурсу, майстерність виконання і ступінь самостійності автора у виконанні роботи.
Зі 127 поданих творів було відібрано 26 найкращих, автори яких розділили між собою I, II та III місця у кожній віковій категорії однієї з двох номінацій.

Номінація «Образотворче мистецтво»

Вікова категорія 6-10 років

І місце: Лозинська Юлія, 10 р. (Голованівський будинок дитячої та юнацької творчості)
ІІ місце: Горбенко Владислава, 8 р. (КЗ НВО ЗШ І-ІІІ ст. № 18 – ДНЗ – ЦДЮТ «Надія», м. Кіровоград)
ІІ місце: Гоцуляк Олександр, 10 р. (Голованівський будинок дитячої та юнацької творчості)
ІІІ місце: Грек Алла, 10 р. (Новомиргородський районний центр дитячої та юнацької творчості)

Вікова категорія 11-14 років

І місце: Анашкін Ігор, 11 р. (НВО СЗНЗ І ст. «Гармонія» гімназія ім. Т. Шевченка ЦПВ «Контакт», м. Кіровоград)
ІІ місце: Зайченко Єлизавета, 12 р. (НВО СЗНЗ І ст. «Гармонія» гімназія ім. Т. Шевченка ЦПВ «Контакт», м. Кіровоград)
ІІ місце: Янталець Алла, 12 р. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 ім. О.С. Пушкіна, м. Кіровоград)
ІІІ місце: Жук Владислав, 13 р. (НВО № 25 «ЗОШ І-ІІІ ст., природничо-математичний ліцей, ЦПВ «Ліра», м. Кіровоград)
ІІІ місце: Польський Владислав, 12 р. (Новомиргородський районний центр дитячої та юнацької творчості)

Вікова категорія 15-18 років

І місце: Лівітчук Всеволод, 16 р. (Рівнянська СЗШ інтернат І-ІІ ст., Новоукраїнський районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»)
ІІ місце: Рощупкіна Ірина, 15 р. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 35, м. Кіровоград)

Номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво»

Вікова категорія 6-10 років

І місце: Тюменцева Кароліна, 7 р. (КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. № 31 з гімназійними класами, центр дитячої та юнацької творчості «Сузір’я», м. Кіровоград)
ІІ місце: Босенко Яна, 9 р. (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Бережинка, Кіровоградський район)
ІІ місце: Табунець Юлія, 9 р. (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Бережинка, Кіровоградський район)
ІІІ місце: Василишина Яна, 8 р. (ЗШ І-ІІІ ст. № 2 м. Долинська)
ІІІ місце: Калиновська Катерина, 9 р. (КЗ «НВО № 32 «СЗОШ І-ІІІ ст., позашкільний центр «Школа мистецтв», м. Кіровоград)
ІІІ місце: Плахута Софія, 7 р. (НВО СЗНЗ І ст. «Гармонія» гімназія ім. Т. Шевченка ЦПВ «Контакт», м. Кіровоград)
ІІІ місце: Попова Анжеліка, 8 р. (КЗ «НВО № 32 «СЗОШ І-ІІІ ст., позашкільний центр «Школа мистецтв», м. Кіровоград)
ІІІ місце: Романова Софія, 9 р. (КЗ «НВО № 32 «СЗОШ І-ІІІ ст., позашкільний центр «Школа мистецтв», м. Кіровоград)

Вікова категорія 11-14 років

І місце: Геніх Олександр, 14 р. (Новомиколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ст., Новоукраїнський районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»)
ІІ місце: Довгополова Марина, 14 р. (СЗОШ І-ІІІ ст. № 14, м. Кіровоград)
ІІІ місце: Леонтієва Ірина, 11 р. (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Бережинка, Кіровоградський район)

Вікова категорія 15-18 років

І місце: Зінчак Оксана, 15 р. (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Димитрове, Устинівський район)
ІІ місце: Нестерова Ганна, 16 р. (Олександрійське училище культури)
ІІІ місце: Мельник Катерина, 17 р. (СЗОШ І-ІІІ ст. № 14, м. Кіровоград)
ІІІ місце: Созоненко Юлія, 16 р. (СЗОШ І-ІІІ ст. № 14, м. Кіровоград)
Переможці конкурсу обов’язково будуть відзначені дипломами, вручення яких відбудеться безпосередньо у навчальних закладах, на святі останнього дзвоника, а кращі роботи стануть чудовим поповненням фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею.


Володимир Мороз науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool