Кіровоградщина: «Міліціонер - твій захисник і порадник».

Серпень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 846 | Коментарі: 1

«Ми думали, що так буває лише в кіно, а виявляється, що це все реально у щоденній службі працівників міліції!» – такими захопленими вигуками дітлахи, що відпочивають у дитячому оздоровчому таборі «Дружба», розташованому в Олександрійському районі, зустрічали показові виступи гостей із УМВС України у Кіровоградській області.

У період літніх канікул працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей, спецпідрозділу «Беркут» та Кінологічного центру при УМВС спільно із представниками департаменту соціального захисту населення Кіровоградської облдержадміністрації організували для неповнолітніх профілактичні заходи під умовним гаслом «Міліціонер – твій захисник і порадник».
За кожним рухом працівників міліції уважно спостерігали 275 дітей різного віку, що на момент візиту перебували на оздоровленні у таборі. Серед них і ті, хто виховується в інтернатних закладах та будинках сімейного типу.
Розпочався незвичний для дітей день з показових виступів кінологів та їх вірних чотирилапих помічників. Правоохоронці продемонстрували роботу службових собак під час затримання зловмисників та пошуку і виявлення наркотичних засобів у ході проведення огляду речей.
Далі естафету від колег перехопили працівники роти міліції особливого призначення «Беркут». Відточені до автоматизму прийоми самозахисту та вправні дії правоохоронців із розброєння злочинців викликали хвилю непідробного захвату серед маленьких глядачів. Побачивши на власні очі вміння беркутівців, чи не половина хлопчаків одразу ж висловила бажання у майбутньому служити в спецпідрозділі.
Також діти мали можливість побачити та потримати у руках справжню зброю і навіть приміряти спецзасоби, якими користуються у щоденній діяльності працівники міліції, адже правоохоронці влаштували для них імпровізовану виставку.
«Крім того, спільно із представниками департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА, ми провели серед дітей конкурс малюнку на асфальті під назвою «Дитинство без насильства». Переможці отримали призи, а всім учасникам ми вручили буклети «Дружні поради» з інформацією про надання першої медичної допомоги у разі виникнення нещасних випадків» – розповіла в.о. начальника ВКМСД УМВС України в Кіровоградській області Оксана Яценко.
Наприкінці візиту директор літнього дитячого оздоровчого табору «Дружба» Валентина Луценко від імені дітей, педагогічного колективу та себе особисто подякувала працівникам міліції за цікавий, насичений і корисний день, що став чи не найкращим за весь час відпочинку дітей у таборі.
На згадку про зустріч з правоохоронцями дітлахи фільмували побачене на мобільні телефони та фотографувалися з працівниками міліції. Також діти отримали браслети з написом «Залишайся людиною».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool