Кіровоградщина: мешканців області закликають бути обережними під час ускладнення погодних умов

Лютий 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1075 | Коментарі: 0

За прогнозами Укргідрометцентру, 7-8 лютого на території Кіровоградської області очікується ускладнення погодних умов: температура знизиться вночі до 12-17°. Вдень по області пориви вітру 15-22 м/с. На дорогах ожеледиця. Вночі 8 лютого очікуються сильні снігопади, хуртовини, снігові замети.

Управління ДСНС в області звертається з проханням обмежити в період ускладнення погодних умов поїздки транспортом, а також уникати переходів на далекі відстані, особливо в вечірній і нічний часи, адже заметені снігом дороги, втрата видимості викликають повну дезорієнтацію на місцевості.

Водіям нагадуємо, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Крім того, при експлуатації автомобіля взимку (особливо при русі по заміських дорогах) крім стандартних предметів: аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, запасного колеса і домкрата, в далекій дорозі також можуть стати в нагоді:
- додатковий комплект верхнього одягу;
- ліхтарик;
- дроти "прикурювання";
- скребок для скла + щітка;
- воскові свічки і сірники;
- невеликий запас піску;
- лопата;
- буксирувальний трос;
- гарячі напої в термосі.

Якщо ви вирушаєте в дорогу, необхідно стежити за тим, щоб автомобіль був достатньо заправлений пальним. Батарея мобільного телефону завжди повинна бути заряджена. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу Службу порятунку «101» або співробітників поліції.
Також нагадуємо, що налипання мокрого снігу й обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів. В такому разі не наближайтеся до обірваних ліній електропередач та не торкайтеся дротів. У зв’язку з різкими поривами вітру є загроза повалення дерев, руйнування дахів. Не ходіть впритул до стін багатоповерхових будинків, оскільки не виключена можливість травмування бурульками, та тримайтеся якнайдалі від металоконструкцій. Зауважте, що при неправильному підборі одягу, тривалому перебуванні на свіжому повітрі, особливо для ослаблених, втомлених або хворих людей підвищуються шанси дістати обмороження різних ступенів.

Тож, будьте максимально уважні! Бережіть себе!

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool