Кіровоградщина - край толерантності та міжнаціонального миру

Травень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

Відзначенню Дня Європи в Україні , а також взаємодії між громадськими об'єднаннями національних меншин на території Кіровоградщини було присвячене розширене засідання ради представників національно-культурних товариств області при облдержадміністрації в театрі імені Кропивницького.

Засідання відбулося за участі заступника голови облдержадміністрації Віктора Рєзника, а також членів Ради – представників національно-культурних організацій болгарської, німецької, єврейської, польської, російської спільнот Кіровоградщини.
- На Кіровоградщині - велика палітра національностей, тут накопичено неабиякий досвід багатонаціональних традицій та культури. Аналіз, розуміння і намагання задовольнити нагальні потреби представників національних меншин, а також створити умови для їх гармонійного співіснування в рамках поліетнічного регіону є нашим першочерговими завданнями. Тим паче, що це питання знаходиться в полі зору Глави держави. Я впевнений, що наша зустріч дасть новий імпульс у всебічному розвитку міжнаціональних відносин, - наголосив Віктор Рєзнік.
У ході зустрічі представники національних меншин, що проживають на території області, керівники та члени громадських організацій висловили сподівання на подальшу підтримку з боку влади національних товариств краю. Так, запрошені представники товариств говорили про потребу у збільшенні фінансування, зокрема, на оплату оренди приміщень, комунальні послуги, оплату праці ведучим гуртків.
Окремо піднімалися питання створення Будинку національних культур, а також реалізації положень Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин.
Валентина Бажан, керівник обласного відділення Всеукраїнської громадської організації "Руський Рух України" представила громаді видатного ромського національного поета Миколу Ільїна, а також презентувала його творчий доробок, виданий за сприяння облдержадміністрації та благодійного фонду "Розвиток Кіровоградщини".
Валентина Бажан також анонсувала створення проекту з попередньою назвою "Багатонаціональна Кіровоградщина", який на шпальтах газети "Народне слово" буде знайомити кіровоградців з представниками багатьох національностей, що мешкають на території області, їхньою культурою та традиціями.
За результатами заходу була ухвалена відповідна Заява учасників розширеного засідання Ради щодо подальшої співпраці та розвитку відносин.
Насамкінець гостям підняли настрій виступи монгольської студентської спільноти та дитячого вокального ансамблю "Glocklein".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool