Кіровоградщина: кількість злочинців, які перебувають у розшуку, зменшилась!

Липень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 702 | Коментарі: 0

З початку року завдяки спільним зусиллям прокуратури Кіровоградщини та оперативних підрозділів УМВС України в області розшукано 78 злочинців. Таким чином, кількість злочинців, які перебувають у розшуку, зменшилась на 20%.

Оскільки переховуючись, вказані особи ухилялися від слідства та суду, усіляко унеможливлювали розслідування скоєних ними кримінальних правопорушень та розгляду справ у судах, до частин з них судом застосовані запобіжні заходи – тримання під вартою.
Слідство у цих кримінальних провадженнях відновлено, проводяться слідчі дії, а низку кримінальних проваджень вже скеровано до суду для розгляду по суті.
Окрім того, в четверо збільшилася кількість внесених документів прокурорського реагування щодо усунення порушень законів. Так, за результатами розгляду 42 подань до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 40 працівників міліції.
Варто зазначити, що пов’язані із прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» зміни позитивно вплинули як на механізм та повноваження прокурора під час нагляду за оперативно-розшуковою діяльністю, так і на роботу оперативних підрозділів органів внутрішніх справ.
Із наданням прокурорам районного рівня повноважень щодо здійснення нагляду за оперативними підрозділами області, робота на цьому напрямі активізована. Прокурорськими перевірками охоплені 100% оперативно-розшукових справ, які перебувають у провадженні міліціонерів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool