Кіровоградщина: губернатор - Жодних Богослужінь там не відбуватиметься...

Квітень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1066 | Коментарі: 0

Сьогодні голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко зустрівся з керуючими двох єпархій – Архієпископом Кіровоградським і Новомиргородським Іоасафом (УПЦ МП) та Єпископом Кіровоградським і Голованівським Марком (УПЦ КП).

- Привід нашої зустрічі – дуже серйозний. Ми стали свідками того, що участь політичних сил у суто церковних протиріччях, призвела до сутичок, під час яких постраждали люди. Але ж це не ті цінності, які ви сповідуєте і з якими ви, як представники релігійних громад, ідете до вірян! Політика і релігія мають бути розмежовані. Адже церква - не місце для бійок, туди люди приходять до Бога. Тому закликаю обидві сторони спробувати знайти порозуміння, - зазначив голова ОДА.

Андрій Ніколаєнко наголосив, що Кіровоградщина завжди була територією поміркованою і толерантною.

- У нас ніколи не було таких затяжних протиріч і, певен, вже не буде. Я хочу, щоб у регіоні, за ситуацію в якому я несу безпосередню відповідальність, не били людей під будь-якими приводами, а тим більше через церкву. Зі свого боку влада у законний спосіб робитиме все необхідне, щоб забезпечити громадський порядок. І це відбуватиметься до тих пір, поки обидві сторони не досягнуть консенсусу – чи то шляхом мирних переговорів, чи через суд, - підкреслив він.

Голова облдержадміністрації зауважив, що зараз головним питанням, яке першочергово необхідно вирішити, є узаконення самої споруди храму.

- За стільки років будівлю так і не ввели в експлуатацію. Це серйозна проблема. Я вже звернувся до мецената, який будував храм, із проханням узаконити споруду. Наразі церква опечатана. Жодних Богослужінь там не відбуватиметься до тих пір, поки не буде закрите це питання та поки суд не скаже своє слово щодо законного власника, - підсумував Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool