Кіровоградщина: група осіб розкрадала бюджетні кошти

Травень 05, 2014 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

У минулому році працівники УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області викрили злочинну діяльність організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками.

У результаті дій зловмисників державі було завдано понад 3 мільйони гривень збитків, з яких 1,8 мільйона відшкодовано.
Усі п’ятеро підозрюваних – жителі міста Знам’янки, які вступили у злочинну змову з метою розкрадання бюджетних коштів. Двоє службових осіб укладали з трьома приватними підприємцями фіктивні угоди щодо придбання послуг у сфері ведення лісового господарства.
Списання коштів посадовці проводили через розрахунки з фізичними особами-підприємцями, які, не маючи відповідної матеріально-технічної бази та трудових ресурсів, жодних послуг не надавали.
У ході обшуків помешкань за місцем проживання учасників групи правоохоронці виявили та вилучили більше 190 тисяч гривень, фіктивні договори, накладні, іншу документацію, яка підтверджує незаконну фінансово-господарську діяльність.
За матеріалами працівників УБОЗ прокуратурою Кіровоградської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою осіб) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування закінчено, матеріали з обвинувальним актом направлено до суду.
Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool