Кіровоградщина готується до відзначення 100-річчя Василя Сухомлинського

Січень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось перше засідання оргкомітету з підготовки та проведення в області заходів з відзначення 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського.

У засіданні також взяла участь донька педагога Ольга Сухомлинська, яка є академіком Національної академії педагогічних наук України. Вона, зокрема, й проінформувала про заходи, що розроблено Академією до ювілею її батька.

"Була проведена досить велика робота для того, щоб відзначення сторіччя Василя Олександровича відбулося на міжнародному рівні, оскільки його праці популярні й в інших країнах світу", - зазначила Ольга Сухомлинська. За її словами, Академією розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів України, що передбачає план з підготовки та проведення у 2018 році заходів, присвячених 100-річчю від дня народження педагога. "Тут частково знайшла відображення й обласна програма", - підкреслила вона.

Детальніше про відзначення ювілею всесвітньовідомого вчителя на регіональному рівні проінформував начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський.

З-поміж низки заходів обласної програми Володимир Таборанський виокремив ключові: реконструкцію приміщення Павлишської школи, де викладав педагог, та оновлення експозицій музею Василя Сухомлинського. До речі, майбутній інтер’єр музею був презентований учасникам оргкомітету директором департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентиною Животовською разом із розробником проекту. Також протягом року планується проведення 47-го Зльоту молодих вчителів, Міжнародної наукової конференції, творчих лабораторій, семінарів, презентації книги, видання збірників статей, атласу, навчально-методичних посібників та інших заходів, приурочених цій знаменній події. Нині Кіровоградщиною "крокує" обласний педагогічний марафон "Штрихи до портрета Василя Сухомлинського", організатором якого є Інститут післядипломної освіти. Марафон пройшов західну і центральну частину області. У вересні він фінішує у Павлиші Онуфріївського району.

Також у обговоренні плану заходів взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівники освітніх закладів обласного центру, працівники профспілок та інші співорганізатори заходів з відзначення 100-річчя Василя Сухомлинського.

Звертаючись до учасників оргкомітету перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко наголосив, що підготовка та відзначення визначної події має пройти на максимально високому рівні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool