Кіровоградщина: горіло пшеничне поле

Червень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

Пожежа, де б вона не виникла, і яку б площу не мала, завжди має негативні наслідки.

Тим більше – для господарів, у період жнив. 24 червня поблизу с. Петрівське Петрівського району виникла пожежа 6,8 га пшениці на пшеничному полі. Загальна площа поля, що належить приватній агрофірмі – 230 га. Збитки, заподіяні пожежею, наразі підраховуються. А фахівцями встановлено, що орієнтовна причина пожежі – підпал. Особа винуватця пожежі встановлюється.
Виїжджали рятувальники підрозділів області і на менші пожежі на відкритих територіях. Протягом п’ятниці та вихідних трапилося шість займань бур’яну та сміття. Найбільшу площу охопила пожежа у с. Олександро-Мар’ївка Петрівського району, де вигоріло 2 га сухої трави на відкритій місцевості. Чия необережність з вогнем призвела до пожеж – встановлюється.
Закликаємо вас бути обережними з вогнем. У розпалі літо, тому недопалок, сірник чи іскра можуть послужити причиною пожежі. Тож, якщо ви знаходитесь поблизу пшеничного поля, варто пам’ятати наступне: будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних і лісових масивів; проїжджаючи в автомобілі поблизу сільгоспугідь, не викидайте з вікон недопалки та непогашені сірники; не допускайте можливості попадання випадкової іскри від двигуна чи вихлопної труби на жнивну ниву; слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками чи запальничками; не полюйте в хлібних масивах та поблизу них. Великої шкоди завдає також спалювання стерні та пожнивних рештків.
Прес-служба Управління ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool