Кіровоградщина: ДТП - травмована неповнолітня, водій-винуватець втік

Травень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1145 | Коментарі: 0

На жаль, дорожньо-транспортні події стали невід’ємною частиною нашого бурхливого життя. Практично щодня на Кіровоградщині реєструються зіткнення автомобілів і наїзди на пішоходів.

Деякі водії, щойно скоївши дорожньо-транспортну пригоду, намагаються сховатися, порушуючи при цьому свої обов’язки, передбачені в статті 16 Закону України «Про дорожній рух», а також пунктах Правил дорожнього руху України і, найголовніше, зовсім втрачають совість, залишаючи потерпілого в біді, не надаючи першої медичної допомоги, яка у багатьох випадках могла б врятувати життя людині. В основному це відбувається через страх перед покаранням за скоєне. При цьому водій не усвідомлює, що своїми діями він обтяжує свою і без того нелегку провину.
Дорожньо-транспортна пригода, з місця якої водій втік, сталася в Олександрії. Близько 14:30 по проспекту Леніна невідомий водій, керуючи мопедом, здійснив наїзд на 14-річного пішохода, яка рухалася по пішохідному переходу.
У результаті аварії дівчинку з рваною раною ноги доставлено до Олександрійської міської лікарні №1.
Особу водія встановили в той же день. Ним виявився 17-річний олександрієць, який керував мопедом Viper Sport, без номерного знаку.
За залишення місця ДТП у відповідності зі статтею 1224 КУпАП передбачається накладення штрафу від п’ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, а ось за ненадання допомоги людині, що перебуває в небезпечному для життя стані, статтею 136 Кримінального кодексу Україні передбачено відповідальність від накладення штрафу до позбавлення волі.
Державтоінспекція вкотре нагадує водіям всіх транспортних засобів бути більш уважними за кермом, рухатися з безпечною швидкістю та суворо дотримуватися Правил дорожнього руху.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool