Кіровоградщина: до зведеного бюджету надійшло 1 млрд. 494 млн. грн.

Вересень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1088 | Коментарі: 0

Перший заступник голови ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха під час прес-конференції розповів про роль підприємництва у наповненні бюджету

За його словами, протягом січня-серпня 2012 року завдяки сумлінності платників до зведеного бюджету надійшло 1 млрд. 494 млн. грн. податків, що складає 106,4% прогнозних надходжень. В тому числі виконано надходження до місцевого бюджету на 110,5% (надійшло 961,6 млн. грн.). Цього результату вдалося досягти завдяки таким основним бюджетоформуючим платежам державного бюджету, як податок на прибуток підприємств та податок на додану вартість. Так, протягом січня-серпня 2012 року зібрано 186,2 млн. грн. податку на прибуток та 280,4 млн. грн. ПДВ. Значну частину у надходженнях місцевого бюджету займає податок на доходи фізичних осіб (71,2%), за 8 місяців його надійшло 684,4 млн. грн., а також 160,4 млн. грн. плати за землю.
Як зазначив посадовець, станом на 1.09.2012 року на обліку в податкових органах області перебуває 44139 фізичних осіб-підприємців, з них 21436 на спрощеній системі оподаткування (48,6%). Сергій Васильович підкреслив – за 8 місяців 2012 року приватні підприємці регіону сплатили 39,9 млн. грн. єдиного податку. Це на 12,5 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, що свідчить про ефективність законодавчих нововведень щодо спрощеної системи оподаткування.
За словами посадовця, з метою покращення умов для підприємницького клімату в регіоні зменшено кількість проведених планових документальних перевірок суб’єктів господарювання. Так, у січні-серпні 2012 року проведено 96 таких перевірок суб’єктів господарювання-фізичних осіб, що на 32 менше, ніж у відповідному періоді 2011 року. При тому вони здійснюються лише в підприємців групи «ризику». Також значно скорочено кількість фактичних перевірок суб’єктів господарювання – протягом січня-серпня 2012 року спеціалісти податкової області провели 143 фактичних перевірки, в тому числі 28 перевірок суб’єктів господарювання малого бізнесу (для порівняння – за 8 місяців 2011р. проведено 533 фактичні перевірки, в тому числі 326 – СГ малого бізнесу). Тобто, спостерігається значне зменшення фактичних перевірок малого бізнесу (майже в 12 разів). При цьому, вони проводилися виключно за обставинами, визначеними статтею 80 Податкового кодексу, зокрема в результаті звернень громадян та надходження інформації від органів виконавчої влади.
Як зазначив Сергій Колотуха, на Кіровоградщині запроваджено кілька сервісних проектів ДПС України, серед яких – 22 Центри по обслуговуванню платників податків, «Єдина база податкових знань» та «Черговий по країні», "Пульс податкової" (за час його роботи від платників регіону надійшло 34 звернення) та центр сертифікації ключів (їх отримали 303 суб’єкти господарської діяльності). Готується до експлуатації новий проект – «Отримання свідоцтва платника ПДВ в електронному вигляді» через мережу Інтернет.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool