Кіровоградщина: до уваги торговців пива!

Липень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 1223 | Коментарі: 0

З 1 липня роздрібна торгівля пивом здійснюється за наявності ліцензії

Згідно з нормами Закону України від 28 грудня 2014 року № 71- VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» з 1 липня 2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв - нагадують в Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області.
Крім того, згідно з частиною дванадцятою статті 15 Закону N 481 від 19.12.1995 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами) роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.
Таким чином, суб'єктам господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, необхідно з 1 липня 2015 отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями з обов'язковим обладнанням місця торгівлі РРО.
Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається за заявою суб'єкта господарювання. При цьому, у заяві додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень цих РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.
Ліцензія видається на підставі заяви та документів, перелік яких визначено Законом України від 19.12.1995 року № 481/95, поданих суб‘єктом господарської діяльності (особисто або через представника, або надіслані рекомендованими листами) до Головного управління ДФС у Кіровоградській області або до Центру обслуговування платників за місцем провадження торговельної діяльності.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool