Кіровоградщина: до річниці пам’яті художниці (фото)

Березень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 988 | Коментарі: 0

29 березня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася експозиція творів до річниці пам’яті художниці Ходак Людмили Леонідівни (1943 – 2012).

 

Людмила Леонідівна Ходак народилася в 1943 році в селі Апрелівці Бобринецького району Кіровоградської області в сім’ї вчителів. Закінчила Одеське художнє училище імені М. Грекова (викладачі А. Чубін, Л. Токарєва, В. Соколов). Майже півстоліття вона пропрацювала викладачем Кіровоградської міської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна. Свій життєлюбний талант передавала своїм учням, донечці Оксані та онукам Ані та Андрійкові.
Радісні акорди живого, сонячного, теплого кольору і зараз звучать у пейзажах і натюрмортах, в релігійній тематиці Людмили Ходак. Основна тема її творів – любов до Бога, до рідного краю. Їй вдалося показати глибоке проникнення в стилістику іконопису й уміння, не відступаючи від канонів, творчо переосмислити його багатовікову традицію. Ікони написані Людмилою Леонідівною Ходак виставлені в Свято – Покровській церкві та Спасо – Преображенському соборі. У 2009 році в Кіровоградському обласному художньому музеї було відкрито виставку художніх творів родини Іващенко – Ходак.
Споглядаючи твори Людмили Леонідівни, що представлені в експозиції, які надала для тимчасового експонування донька художниці Оксана Юріївна Іващенко - «Серпень» (1980 р.), «Деревій цвіте» (2008 р.) та «Спогад про Почаїв» (2008 р.), ми сприймаємо її світогляд, приєднуємося до втаємниченого акту живописного творення, глибше пізнаємо світ і самих себе. Дуже шкода, що Людмила Леонідівна вже не зможе особисто подивитися в очі своїм учням і шанувальникам та побачити в них подяку і захват…

Кіровоградщина: до річниці пам’яті художниці (фото)


Валентина Ноженкоголовний зберігач фондів Кіровоградського
обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool