Кіровоградщина: до кримінальної відповідальності за розкрадання боєприпасів з військової частини.

Квітень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

11 квітня ц.р. набув законної сили вирок Соснівського районного суду м. Черкас у кримінальній справі, порушеній обласною прокуратурою та розслідуваній СБУ стосовно організованої злочинної групи, яка налагодила канал постачання у незаконний обіг вогнепальної зброї та набоїв.

Співробітники СБУ встановили, що до складу угрупування входили військовослужбовець однієї з військових частин Кіровоградського гарнізону Збройних Сил України та троє мешканців Черкащини. Під час проведення планових стрільб військовослужбовець-контрактник списував боєприпаси і у подальшому передавав своїм спільникам для реалізації на території областей. У вересні 2012 року неподалік від військової частини, дислокованої у Кіровограді, трьох зловмисників було затримано «на гарячому» під час спроби збуту 230 набоїв. Ввечері того ж дня в м. Черкаси було затримано кур'єра, який віз до місця продажу понад 250 патронів до автомата Калашникова та 74 набої до револьвера системи «Наган». Загалом співробітники СБУ вилучили у правопорушників незареєстровану мисливську зброю, пістолет «Марголіна», понад 3,6 тис. набоїв та гранату Ф-1.
Суд визнав чотирьох учасників ОЗУ винними у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.28 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України та призначив покарання: одному із учасників групи у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, іншим трьом - 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Прес-центр СБ України
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool