Кіровоградщина: для «шерифа» це не службовий обов’язок, а звичайна людська небайдужість

Березень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Дільничний інспектор міліції один із перших помічників громадян, особливо для самотніх людей похилого віку, а тим паче на селі.

 Купити хліба або ліків, принести води, а взимку відкидати сніг – для «шерифа» це не службовий обов’язок, а звичайна людська небайдужість до чужих проблем. За таке ставлення люди безмежно вдячні правоохоронцям.
Старший дільничний Кіровоградського райвідділу міліції УМВС України в Кіровоградській області Віктор Гуща вже більше десяти років працює у підрозділах ДІМ. І хоча під його опікою 8 населених пунктів, що входять до 3 сільських рад, міліціонер завжди поспішає на допомогу до пенсіонерів, які до нього звертаються. Офіцер сам родом з одного із сіл території його обслуговування, тож громадяни сприймають його, як рідного.
Віктор Миколайович намагається за можливості більше приділити уваги самотнім дідусям і бабусям, поспілкуватися з ними, втішити та заспокоїти у важку хвилину добрим словом. Траплялося і таке, що дільничний на деякий час прихистив у своєму помешканні стареньку жінку, яка через непорозуміння з родичами опинилася фактично на вулиці у холодну пору року.
Інша жителька населеного пункту теж відчула увагу і піклування з боку дільничного. - Я хворію, не виходжу з дому – розповідає жінка, – а цей чоловік, спасибі йому, мені допомагає. Цієї зими я зламала ногу і не могла рухатись, тож попросила маленького хлопчика сходити у магазин. Віктор Миколайович побачив його, довів додому із сумкою. Потім суворо запитав, чому дитину саму відпустили. Я пояснила ситуацію, а він запропонував допомогти. Я йому сказала, що у вас і своїх проблем вистачає по службі, а він лише посміхнувся і говорить: «Якщо ви самі не можете, то я вам допоможу».
І таких прикладів у щоденній діяльності «шерифа» немало.
Приміром, лише на території Аджамської сільської ради Кіровоградського району на обліку перебуває більше 30 осіб похилого віку, які потребують допомоги сторонніх. Ними опікуються троє соціальних працівників. Та інколи і їх зусиль не вистачає, тож дільничні ніколи не стоять осторонь цих проблем. Особливо вдячні помічникам жителі віддалених сіл і особливо в умовах погіршення погодних умов чи якихось непередбачуваних ситуацій.
Загалом, за словами заступника начальника Кіровоградського РВ УМВС в області Олега Войтовича, специфікою у роботі дільничних району є те, що майже всі вони проживають на території обслуговування. Це значно зближує їх з громадянами. Сприяє налагодженню більш тісної співпраці і проведення операції «Візит». Нині дільничні району вже відвідали близько 4 тисяч помешкань громадян, з яких майже 1000 осіб похилого віку. Ця робота і надалі перебуває на контролі керівництва райвідділу.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool