Кіровоградщина: діти області та позашкільна освіта

Березень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Ельза Лещенко повідомила.

 Про те, що чергова складова нових соціальних президентських ініціатив, якій приділятиметься основна інформаційно-роз'яснювальна робота протягом усього нинішнього тижня, стосується всебічного розвитку творчих здібностей дітей. Саме тому питання позашкільної освіти розглядалося як головне під час сьогоднішньої апаратної наради.
Детально про те, як розвивається мережа позашкільної освіти в області проінформувала директор профільного департаменту. Ельза Лещенко відзначила, що відсоток охоплення дітей позашкільною освітою саме в системі освіти становить 54,6%. Це друге місце за показником охоплення в державі. А от в Голованівському, Знам’янському, Кіровоградському, Новгородківському, Новомиргородському, Петрівському, Світловодському районах і місті Кіровограді показник охоплення дітей позашкільною освітою навіть вищий за обласний.
Хороші показники для області приносять й інтелектуальні здобутки її юних жителів. Як розповіла Ельза Лещенко, за кількістю призових місць отриманих учнями Кіровоградської МАН на конкурсі-захисті наукових робіт Кіровоградщина посідає 10 – 11 місце, тоді як 3 роки тому були ледь не останніми.
Серед проблем галузі Ельза Лещенко виділила недостатнє фінансування, проблеми з приміщеннями – часто позашкільні навчальні заклади не мають власних приміщень і заняття проходять в орендованих, є і транспортні питання, коли діти із сільської місцевості не можуть дібратися до центрів творчості, тоді, на її думку, до транспортування дітей мають залучатися "шкільні автобуси".
Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко відзначив, що добре, коли території знаходять можливість для фінансування позашкільної освіти за рахунок місцевих бюджетів, а ще краще, коли до цієї благородної справи долучається соціально-відповідальний бізнес. Президент України переконаний, що діти – це головні інвестиції для держави. Тому і представники бізнесу, як ніхто інший, мають бути зацікавлені у творчому, інтелектуальному, спортивному розвитку дітей і підтримувати їх фінансово, - наголосив Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool