Кіровоградщина: дітей навчають бути обережними

Березень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

Зовсім скоро гамірні шкільні коридори будуть порожніми, у дітлахів з’явиться набагато більше вільного часу, адже до найдовших та найочікуваніших літніх канікул залишилось кілька місяців.

Традиційно навесні педагоги та рятувальники активізують виховну роботу у дошкільних та шкільних закладах, спрямовану на необхідність дотримання правил безпеки. До цієї роботи активно залучають й батьків.
Безумовно, уроки БЖД, позакласні заходи, години спілкування орієнтують дітей на безпечну життєдіяльність. Та загальновідомо, що теоретичні знання краще засвоюються на практиці. Вже вкотре таку можливість населенню – і дорослому, і дітям - області надає акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, одним із організаторів якої виступає служба порятунку області.
19 березня саме таку акцію провели співробітники прес-служби обласного управління та Знам’янського райвідділу У ДСНС у Знам’янці. Глядачі із зацікавленням спостерігали за умовним гасінням пожежі, яка сталася в приміщенні школи, рятуванням потерпілого та надання йому першої медичної допомоги, які продемонстрували знам’янські рятувальники. Також ознайомилися всі присутні і з обладнанням автомобіля швидкого реагування. Неабияку цікавість у школярів викликала розповідь фахівця групи піротехнічних робіт, доповнена демонстрацією зразків боєприпасів, знайдених на території області і, звичайно, безпечних для допитливої малечі.
Вікторини та конкурсні змагання стали логічним продовженням акції. Такі конкурси, як “Бойовка”, “Протигаз”, також зібрали чимало бажаючих випробувати свої сили і серед молодших, і серед старших школярів. Погодьтеся, не часто випадає нагода відчути себе рятувальником, який поспішає на надзвичайну подію. Звичайно, дітям дозволили посидіти у пожежній машині, потримати у руках рятувальне знаряддя і навіть деякі прилади спробувати у дії.
Всі переможці отримали заслужені подарунки – у нелегких завданнях потрібно було виявити не лише спритність, але й знання та дотепність. Заохочувався також творчий підхід до вирішення поставлених задач.
Така ж акція цього тижня відбулась у селищі Новому. Загалом, рятувальники проводять подібні заходи впродовж року у кожному районному центрі та населених пунктах області, а також у Кіровограді.
Безумовно, тих дві години, протягом яких відбувається акція, недостатньо, аби дітям докладно роз’яснити правила безпеки життєдіяльності. Та хочеться вірити, що роз’яснювальна робота не буде марною, а подібні заходи стануть своєрідним поштовхом для пізнання глибини такого простого, та водночас важливого поняття як БЕЗПЕКА.
Прес-служба У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool