Кіровоградщина була вільною від африканської чуми свиней

Грудень 30, 2018 | Новини | Переглядів: 657 | Коментарі: 0

Упродовж 2016 - 2017 років ситуація щодо захворюваності на АЧС в області була напруженою. 

Починаючи з березня 2016 року було зареєстровано 12 випадків захворювання на африканську чуму свиней, 8 з яких серед домашніх свиней та 4 - серед диких кабанів

Останній неблагополучний пункт був зареєстрований 29.12.2017 року на території мисливських угідь Світловодського УТМР (урочище Ганівський ліс). Після проведення комплексу оздоровчих заходів карантинні обмеження були зняті з усіх неблагополучних пунктів з АЧС.

Питанню профілактики АЧС в області приділяється особлива увага. У 2018 році розповсюджено 16277 листівок щодо запобігання захворюванню. Керівникам суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з утриманням свиней, доведено інформацію про необхідність вжиття заходів щодо недопущення потрапляння вірусу на територію свиноферм.

В області є резерв засобів дезінфекції, наметів, дезустановок, пального, спецодягу, інших матеріалів і засобів, необхідних для термінових робіт з ліквідації осередків інфекції та запобігання їх поширенню. В кожному районі створені групи швидкого реагування на випадок виникнення підозри на АЧС.

У зв’язку зі складною епізоотичною ситуацією із захворювання на африканську чуму свиней в сусідніх областях та з метою запобігання виникненню та поширенню цього захворювання на території області проведено обстеження 133 господарств.

У 2018 році проведено 72 засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішеннями яких зобов’язано посилити контроль за переміщенням та утриманням живих свиней, реалізацією продуктів і сировини з них, торгівлею живими тваринами та продуктами тваринного походження; переміщення живих тварин проводити лише згідно з чинним законодавством.
За сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Європейського банку реконструкції і розвитку та Асоціації «Свинарі України» в м. Кропивницькому в листопаді 2018 року проводилися теоретичні симуляційні вправи з реагування на спалахи африканської чуми свиней.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та обласним управлінням лісового та мисливського господарства розроблено та затверджено спільний план заходів щодо регулювання чисельності диких тварин та проведення депопуляції диких кабанів у випадку підтвердження африканської чуми свиней в мисливських угіддях регіону.

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool