Кіровоградщина: 12 співробітників кримінальної міліції притягнуто до відповідальності

Липень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Упродовж півріччя поточного року на території області спостерігається ріст злочинності в підлітковому середовищі на понад 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як засвідчив здійснений прокуратурою області аналіз, першочерговими причинами зазначеного негативного явища стала неналежне виконання своїх обов’язків органами профілактики, низький рівень взаємодії між ними.
З вказаних підстав прокуратурою проведено ґрунтовні перевірки в діяльності кримінальної міліції у справах дітей, які засвідчили про ряд грубих систематичних порушень Законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про міліцію».
Зокрема, виявлено численні факти не постановки підлітків на профілактичний облік, за наявності для цього законних підстав. Внаслідок цього неповнолітні, які вчинили правопорушення, фактично залишені поза межами поля зору кримінальної міліції у справах дітей.
Мають місце недоліки в частині виявлення та ведення обліку осіб, які втягують дітей у антигромадську діяльність.
Більшістю територіальних підрозділів КМСД не використовується такий механізм профілактики підліткової злочинності як внесення подань про необхідність усунення причин і умов, що призводять до вчинення дітьми кримінальних адміністративних правопорушень до навчальних установ, де навчаються такі підлітки.
Загалом, за результатами проведених перевірок органами прокуратури області внесено 18 актів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 правоохоронців.
Одночасно, ювенальними прокурорами в судовому порядку ініційовано звільнення від кримінальної відповідальності 6 неповнолітніх за вчинення кримінальних правопорушень невеликої та середньої тяжкості. Також 4 кримінальних провадження розглянуті судами області на підставі угод про визнання винуватості та про примирення. На захист прав дітей, які потрапили в конфлікт із законом, прокурорами Кіровоградщини заявлено 4 позови про визнання за такими дітьми права власності на житло та майно, оскільки передумовою для скоєння ними злочинів стало відсутність матеріальна незабезпеченість.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool