Кіровоградщина: 1-1 на користь "Дружби" (ФОТО)

Липень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1371 | Коментарі: 0

Працівники Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області продовжують проводити акції під гаслом “Запобігти. Врятувати. Допомогти”.

Сьогодні естафету приймали вихованці дитячого оздоровчого табору “Дружба”, що у селищі Войнівка Олександрійського району. І хоча захід проходив за звичним сценарієм – показовий виступ чергового караулу, вікторина з безпеки життя та конкурси – все ж двісті п’ятдесят школярів та дошкільнят, які наразі відпочивають у таборі, із задоволенням брали участь у ньому. Під час вікторини діти підтвердили, що за півтора місяці канікул ще не встигли забути, чому їх навчили на уроках з безпеки життєдіяльності. Завжди раді позмагатись, дітлахи також охоче брали участь у конкурсах хто швидше вдягне бойовий одяг рятувальника. Який, до речі, складається з кількох предметів: комбінезону та куртки, пошитих з грубої тканини, й каски, і надягти його, особливо молодшим школярам, та ще й на швидкість – задача не з простих. Те ж і з протигазом – без попередньої підготовки натягти на голову гумову маску складнувато. Але не для юних рятувальників, які завзято бралися до будь-якого завдання. Переможці, звичайно, отримали призи, а переможені зрозуміли, до чого їм прагнути. Проте і ті й інші отримали беззаперечну користь від акції – знання та навички безпеки.
Після того, як рятувальники продемонстрували, що відбувається після сигналу тривоги, коли вони прибувають до місця пожежі, дітям дозволили самостійно спробувати потримати пожежний рукав та погасити пожежу струменем води. Звичайно, поцілити в осередок умовного полум’я з першої спроби вдалося не всім, проте багатьом стало зрозуміло, наскільки небезпечний вогонь, коли він виходить з-під контролю.
І коли по завершенню акції рятувальники готові були вже відбути до частини, діти ще на добру годину затримали їх, щоб розпитати про тонкощі служби у пожежно-рятувальному підрозділі, про надзвичайні події, на яких довелося працювати, про прилади, якими оснащений автомобіль першої допомоги. А бійці служби порятунку, у свою чергу, відкрили для себе, що спілкування з дітьми не лише приносить користь, а й дуже цікаве.

Територіальне управління МНС
та Управління Держтехногенбезпеки в області

Кіровоградщина: 1-1 на користь "Дружби" (ФОТО)

Кіровоградщина: 1-1 на користь "Дружби" (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool