Кіровоград:«Музей - дітям» (фото)

Квітень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 884 | Коментарі: 0

В рамках проекту, що допомагає дітям, які залишилися без батьків, знайти нову родину співробітники Кіровоградського обласного художнього музею 4 квітня 2013 року взяли участь у шефському благодійному заході та відвідали вихованців Маловисківської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів.

До речі, це вже другий подібний виїзд: 18 січня 2013 року разом із тележурналістами Кіровоградської обласної державної телерадіокампанії музейні співробітники були в гостях у вихованців Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів (с. Пантаївка).
Оскільки тележурналісти прагнуть зробити цей проект справжнім презентаційним майданчиком для діточок та показати дитину крізь призму її талантів, творчий десант музею у складі Олени Степанок, Наталії Овчаренко та Анатолія Кімнатного підготував та провів низку майстер – класів для вихованців школи – інтернату. Адже всі заходи, які проводить музей завжди направлені на пропаганду образотворчого мистецтва, виховання почуття прекрасного та сприяють естетичному вихованню підростаючого покоління.
Отже знайомство з вихованцями школи-інтернату розпочалося в актовій залі з вітання та представлення учасників заходу.
Діти з цікавістю й захопленням прослухали розповідь про Кіровоградський обласний художній музей, історію його створення та про цікаві заходи, які відбуваються у стінах закладу.
Спеціально для дітей, що люблять малювати, було запропоновано майстер-клас з образотворчого мистецтва, який провів завідуючий відділом музею – картинною галереєю Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний. В майстер - класі взяли участь діти різного віку – від 7 до 14 років. А особливістю було те, що картина вийшла колективною: хлопчикам та дівчаткам треба було вигадати сюжет майбутньої картини, виконати роботу без попереднього малюнку олівцем та по ходу створення картини внести необхідні зміни, трішки поімпровізувати. І в результаті вийшов дивовижний фантастичний пейзаж, який, сподіваємось, прикрасить приміщення, де навчаються майбутні художники, адже картина урочисто була передана до дирекції школи.
Також завідуючою відділом науково – просвітницької роботи Оленою Степанок та науковим співробітником Наталією Овчаренко проведено майстер – класи для учнів 1-8-х класів по виготовленню виробів із тканини «Квітка», «Кішка» та вже традиційної «Ляльки-мотанки».

Кіровоград:«Музей - дітям»

Кіровоград:«Музей - дітям»

Кіровоград:«Музей - дітям»

Ганна Осіпова – заступник директора Кіровоградського обласного художнього музею з наукової роботи


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool