Кіровоградець нашкодив державі на 744 тис. грн.

Вересень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1042 | Коментарі: 0

Прокуратурою Ленінського району міста Кіровограда виявлено фіктивне приватне підприємство, створене кіровоградцем з метою незаконного отримання насіння з Державного резервного насіннєвого фонду України.

Кримінальне правопорушення виявлене прокурором у ході перевірки додержання вимог бюджетного законодавства під час отримання суб”єктами господарювання насіння під урожай 2012 року від згаданого державного підприємства. Підприємство-фантом не мало ні сільгосптехніки, ні землі для обробітку. Втім, всі документи (звісно, фіктивні), необхідні для отримання насіння, крутію вдалося зібрати. Включно з завідомо неправдивою довідкою від імені голови однієї з сільрад Черкаської області про нібито «наявність» у підприємства орендованих земельних ділянок та відсутність заборгованості по сплаті за оренду! Не дивно, що на початку 2012 року на підставі поданих «документів» так званий підприємець отримав з Держрезервнасінфонду насіння гречки, ячменю, соняшнику, кукурудзи та сої на загальну суму близько 744 тис. грн.
За результатами перевірки прокуратурою Ленінського району обласного центру відносно спритника порушено кримінальну справу за цілою низкою статей Кримінального кодексу України.
Матеріали кримінальної справи скеровано за підслідністю до Ленінського ВМ КМВ УМВС України в Кіровоградській області для організації досудового слідства.
Принагідно зауважимо, що з початку року у ході здійснення правозахисної діяльності у бюджетній сфері прокурорами Кіровоградщини порушено 24 кримінальні справи, 20 з яких розслідувано та спрямовано на судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool