Кіровоград: звернення ветеранів до керівництва міста, депутатів усіх рівнів

Листопад 05, 2014 | Новини | Переглядів: 1263 | Коментарі: 0

В адрес fotoinform.net прийшов лист-звернення від ветеранів Кіровограда з проханням  його розмістити. Розміщуємо без правок.

На протязі декількох років в місті Кіровограді грубо порушуються:
- Закон України №2344-ІІІ від 5.04.2001 р. «Про автомобільний транспорт»,
- Постанова Кабінету Міністрів №176 від 18.02.1997 р.
«Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» з питань перевезень пільгових категорій громадян міста.
Вище зазначені документи, вірогідно, не вивчені і не виконуються організаторами перевезень і водіями, які, наприклад, виставляють надумані вимоги по кількості пільгових місць (2), по часу перевезень (с 10.00 до 16.00) та інші.
Все це викликає справедливе обурення людей похилого віку.
Відповідні документи по автоперевезенням вимагають: «Перевезення пільгових категорій населення на автобусних маршрутах загального користування, які також працюють у режимі маршрутного таксі, здійснюються перевізниками на договірних умовах безкоштовно, без обмежень у часі та кількості пільгових пасажирів у салоні автотранспорту.
Особи, які користуються правом безкоштовного проїзду, повинні мати та пред’являти водію у розгорнутому вигляді оригінал відповідного посвідчення.
Ст.37 Закону забороняє авто перевізнику відмовлятися від пільгових перевезень, відмова тягне законодавчу відповідальність».
В обов’язках водія сказано про культурну та ввічливу його
поведінку, своєчасне оголошення зупинки, проведення організованої посадки і висадки пасажирів, надання квитків і перевірка документів пільговиків при вході в салон, виконання заходів безпеки та інше.
Разом з тим, перевізник має право у договорі, який заключає, вказати порядок компенсації про перевезення пільгових пасажирів і вимагати фінансування.
Ветерани вважали б за необхідне в умовах які склалися:
- провести розширену нараду усіх зацікавлених у пасажирських перевезеннях осіб та прийняття розумного для усіх сторін рішення,
- передбачити згідно Закону, через судові органи, повернути в комунальну власність автобусний та тролейбусний парки,
- виконати рішення засадіння клубу «Ветеран» від 15.10.2014 р. та проінформувати жителів міста у встановлений термін.
Додаток: Рішення засідання клубу «Ветеран» від 15.10.2014 р.

З повагою від імені ради Кіровоградської міської організації ветеранів України
Голова В.М.Вієвський


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool