Кіровоград зустрічає День Європи

Травень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 1059 | Коментарі: 0

20 травня 2016 року з 10.00 до 15.30 у Ковалівському парку м. Кіровограда вже 7 рік поспіль проходитиме фестиваль євроклубів Кіровоградщини «Єврофест-2016», який буде відбуватись у форматі баркемпу.

Організатори фестивалю: управління освіти, науки, молоді та спорту, управління комунікацій з громадськістю, управління інформаційної діяльності, департамент економічного розвитку і торгівлі  Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти, управління економіки, управління культури, відділ сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім. Б.Чижевського, ГО «Молодіжне громадське об’єднання «Центр», «YMCAUKRAINE», пункт Європейської інформації «Читай, слухай, дізнавайся про Європу» Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва, за підтримки Представництва ЄС в Україні, Корпус Миру США в Україні, Фундації «Відкрите суспільство», міжнародного агентства «Погляд – NEXT», Київського міжнародного університету.

«Єврофест» об’єднує діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи, національні діаспори. Саме цього року – 34 євроклуба м. Кіровограда та Кіровоградської області, ГО «Полонія», ГО «Нашіте Хора», ГО «САУ в Кіровоградській області», ГО «Розвиток».

Ковалівський парк  м. Кіровограда перетвориться на Європейське містечко, у рамках якого будуть працювати творчі майстерні, інформаційні  та ігрові палатки, де можна буде отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, взяти участь у цікавих іграх або зробити гарну зачіску, переглянути виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи, взяти активну участь у діяльності форум-театру, продемонструвавши міні-етюди на тему європейських цінностей. Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна буде дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств. У рамках роботи Європейського містечка планується робота дискусійного клубу «Угода про асоціацію: які можливості вона відкриває» та інтерактивного стенду опитування, де кожен бажаючий буде мати змогу залишити власні думки на тему: «Україна – країна європейських цінностей» та залишити свої побажання. Усі присутні матимуть можливість долучитись до участі у квест-грі «Україна єдина. Цілі сталого розвитку».

Запрошуємо кіровоградців та гостей міста взяти активну участь у святкуванні  Дня Європи в України. Чекаємо на вас 20 травня 2016 року
 з 10.00 до 15.30  у Ковалівському парку міста Кіровограда.

Програма обласного фестивалю «Єврофест-2016»додається.

8.00 - 10.00

 Реєстрація учасників,оформлення виставок, підготовка презентацій

10.00-10.30

Відкриття фестивалю «Єврофест-2016» на Кіровоградщині (за участю місцевого керівництва, представників діаспор, громадських організацій, діячів культури та мистецтва)

10.30-14.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Робота «Єврофесту» у форматі баркемпу:

Виставка кращих робіт відкритого обласного творчого конкурсу:  малюнківта плакатів «Країни  Європи моїми очима»,  світлин«Відкриваємо Україну».

Творчий фестиваль «Єврофест-2016».

Робота тематичних павільйонів у рамках Європейського кварталу: 

Діяльність інформаційної палатки (можна придбати та ознайомитись з інформаційними матеріалами), презентації  особливостей  країн Європи (родзинки культури та традиційної кухні), діяльність арт-майстерні декоративно-прикладного напрямку (створи народну забавку, фейс-арт, краса і мода), діяльність майстерні «Європейська красуня», діяльність форум театру: виступи міні – етюдів на тему європейських цінностей, діяльність майстерень «Діалог культур», діяльність ігрових та спортивних майданчиків, вікторини, квест –творча майстерня «Україна – єдина. Цілі сталого розвитку»

Презентації країн Європи євроклубами, молодіжними організаціями м. Кіровограда та Кіровоградської області , концертні одночасні презентації творчих колективів, національних діаспор, шкільних та студентських євроклубів Кіровоградщини на тему «Крокуємо Європою».

Майстер клас від народних майстринь студії «Писанка», «Орігамі» «Килимарство», «Соняшник», «Колаж» тощо

Робота інтерактивного стенду – опитування на тему: «Україна –країна європейських цінностей»

Дискусійний клуб «Угода про асоціацію: які можливості вона відкриває»

15.00-15.30

Закриття «Єврофесту - 2016». Нагородження учасників та переможців конкурсів, активних лідерів та керівників євроклубів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool