Кіровоград: зустріч із учасницею підпільно-диверсійної групи

Грудень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 1084 | Коментарі: 0

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Олени Журливої відбувся урочистий захід, присвячений 70-річчю визволення міста Кіровограда від німецько-фашистських загарбників.

В актовій залі школи учні та педагоги радо вітали ветерана Великої Вітчизняної війни, учасницю підпільно-диверсійної групи партизанського загону під керівництвом Долженко , що діяв на території Кіровоградщини, Майданюк Марію Петрівну.
Під час заходу учасники волонтерського центру «Патріот» представили театралізований виступ про події, що відбувалися під час окупації міста Кіровограда та його визволення радянськими військами.
Неабияке враження на присутніх справила демонстрація документальних кадрів про події окупації міста під час Великої Вітчизняної війни.
З неприхованим захопленням присутні в залі слухали розповідь Майданюк Марії Петрівни про тяжкий період німецької присутності на окупованій території та героїчну боротьбу підпільників і партизанів під час війни.
Особливо вразила історія про чотирьох дванадцятирічних хлопчиків, які знали про розташування партизанського загону, але попри страшні катування німцями не видали таємниці й були заживо поховані.
Під час розповіді діти уважно слухали і переживали разом з Марією Петрівною всі зворушливі факти.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool