Кіровоград: зменшує споживання газу

Липень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

«Теплоенергетик» зменшує споживання газу та готується працювати на альтернативних видах опалення

 

До 25 липня регіони мають розробити оперативний план технічних заходів щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами на 30% на період до кінця 2014 року та на майбутній опалювальний сезон.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук на селекторній нараді з регіонами. Участь у заході взяв генеральний директор КП «Теплоенергетик» Сергій Кравченко.

 

Використовувати на третину менше блакитного палива підприємства мають вже з першого серпня. Економія сировини здійснюється в рамках постанови Уряду «Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання». Документ зобов’язує профільні підприємства замінювати природний газ іншими видами палива шляхом визначення принципів стимулюючого тарифоутворення.

Завдяки особливостям потужностей «Теплоенергетика», кіровоградське підприємство в стислі строки може не лише скоротити використання природного газу на 30%, а й перейти повністю на опалення мазутом. Для проведення всіх необхідних ремонтних та технологічних заходів закладу треба три місяці та щонайменше три мільйони гривень. Крім того, необхідно закупити мінімальний запас мазуту на перші два тижні опалювального сезону.

Зважаючи на невеликий термін, що залишився до початку наступного опалювального періоду, комунальне підприємство оперативно підготувало всю необхідну документацію та розрахунки для переходу на інший вид опалення. Всі папери щодо впровадження мазутного господарства вже направленні в усі відповідні міські та обласні відомства. Почати роботи з переходу на мазутне опалення «Теплоенергетик» зможе відразу ж після залучення фінансового ресурсу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool