Кіровоград: зловмисники продавали пігулки з розрахунку тисячу гривень за штуку

Березень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 1023 | Коментарі: 0

Жителі обласного центру, познайомившись через мережу Інтернет з мешканцем іноземної держави, налагодили з ним співпрацю щодо постачання заборонених в Україні нарковмісних ліків.

Кошти за «товар» своєму спільнику чоловіки надсилали системами міжнародних грошових переказів. Через кілька днів отримували посилку під виглядом продуктів харчування. Насправді ж, в упаковках були сховані наркотичні засоби.
Пігулки зловмисники збували наркозалежним особам з розрахунку тисячу гривень за штуку. Цим і «заробляли» на прожиття, частину коштів знову вкладали в розвиток «бізнесу».
Правоохоронці задокументували злочинну діяльність двох 20-річних кіровоградців у ході проведення кількох оперативних закупівель. Одного із учасників угрупування УБОЗівці затримали безпосередньо після отримання ним чергової посилки. Під час обшуку за місцем проживання іншого зловмисника було виявлено кілька пігулок лікарського засобу та гроші, отримані від збуту наркотиків.
За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. За такі дії законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 305 КК України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).
Стосовно двох кіровоградців обрано міру запобіжного заходу – арешт.
Наразі правоохоронці вживають заходів щодо затримання третього спільника, який перебуває на території іншої держави.

 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool