Кіровоград: жорсткий контроль за випискою пільгових рецептів

Лютий 18, 2013 | Новини | Переглядів: 1180 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді під головуванням заступника міського голови Сергія Дьячука відбулася нарада з питань фінансування та вдосконалення розподілу медичних препаратів за безкоштовними рецептами для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як повідомив Сергій Дьячук, протягом 2012 року в лікувально-профілактичних закладах комунальної власності міста Кіровограда під диспансерним наглядом знаходилось 2386 осіб, потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС. Майже всі вони пройшли належне медичне обстеження.
На жаль, відзначив Сергій Дьячук, у Кіровограді, як і в цілому по області, існує проблема з фінансуванням пільгових рецептів на придбання лікарських препаратів для осіб, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Лише 6-9% даної категорії забезпечені лікарськими засобами за пільговими рецептами в аптечній мережі міста. Проте, існує і моральна сторона цього питання. Так, звернув увагу Сергій Дьячук, є чорнобильці, які регулярно, чи не щомісяця, отримують велику кількість лікарських засобів за безкоштовними рецептами, тим самим витрачаючи всі виділені кошти та залишаючи без необхідних медичних препаратів інших пільговиків.

Учасники наради прийняли рішення організувати та провести зустріч керівників ЛПЗ міста, лікарів, відповідальних за роботу з особами, постраждалими від аварії на ЧАЕС, з керівниками аптечних закладів з питання врегулювання відпуску лікарських засобів за безкоштовними рецептами для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, враховуючи постійні зміни до переліку лікарських засобів, які можуть закупляти заклади охорони здоров’я, що фінансуються з бюджету та зобов’язати головних лікарів ЛПЗ міста Кіровограда встановити жорсткий контроль за випискою пільгових рецептів відповідно до чинного законодавства.

за матеріалами


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool