Кіровоград: жіночі образи на полотні

Травень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1080 | Коментарі: 0

У відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка відкрилась виставка творчих робіт Світлани Хавроненко «Жіночі образи на полотні».

Світлана Хавроненко – молода, талановита художниця. Закінчила Кіровоградський педагогічний університет ім. В. Винниченка, довгий час працювала викладачем живопису та малюнку у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки. За період педагогічної діяльності організовувала виставки творчих робіт студентів, проводила майстер-класи.
Про свою творчість Світлана говорить: «Почти всю жизнь увлекаюсь живописью. Не могу сказать, какая техника и материал у меня любимые. Акварель, тушь, акрил, гуашь - использую их время от времени, по отдельности и смешивая. Поверхности тоже могут быть разными: бумага, ткань, двп, холст, стекло и т.д. Кроме живописи люблю hand-made, читать интересные книги».
Більшість картини, що представлені на даній виставці, виконані у надзвичайно цікавій техніці – енкаустика.
Слово «енкаустика» – давньогрецьке, що означає «мистецтво випалювання», малювання фарбованим бджолиним воском.
У давньому Єгипті восковим розписом розфарбовували стіни та фасади, а в Давній Греції гарячими восковими фарбами розписували кораблі. Багато давніх ікон зроблені саме в цій техніці.
Воскові картини мали таку популярність завдяки своїй довговічності: деякі зберігаються більше двох тисячоліть. У музеях всього світу зберігається багато портретів, виконаних воском по дереву.
Сучасна енкаустика – процес, при якому кольоровий віск припалюється до вбираючої основи, такої як штукатурка, полотно, дерево, за допомогою звичайних побутових речей: праска, фен або ж паяльник. Для того, щоб воском можна було малювати, його необхідно розтопити, зробити рідким. Якщо ми використовуємо для цього праску, то робимо це наступним чином: просто наносимо віск на гарячу поверхню праски, притискаємо її до паперу, і не відриваючи праску, водимо нею по поверхні. Ще можна розтопити віск на поверхні праски і накрапати його на папір. Після цього гарячим феном «розганяти» фарби по фону. Ще один спосіб малювання: папір, полотно або іншу основу кладуть на спеціальний стіл з підігрівом (як електроплита). А далі за допомогою таких інструментів як: шпателі, жорсткі щіточки, валики створюються прекрасні візерунки та картини.
Отже, завітайте до відділу мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка та пориньте у світ неперевершених картин виставки. Будемо раді Вас бачити !!! Виставка працюватиме до кінця травня 2014 року. Вхід вільний.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool