Кіровоград: завершено досудове слідство щодо спроби втечі з колонії за допомогою гелікоптера

Червень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 791 | Коментарі: 0

Слідчий відділ прокуратури області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом спроби втечі ув’язнених та незаконного приземлення гелікоптера на територію Петрівської виправної колонії №49 16 березня 2013 року.

Досудовим розслідуванням встановлено наступне. Двоє засуджених, які відбували покарання у стінах цієї колонії, пілот та родич одного із засуджених, у кінці лютого 2013 року шляхом особистих зустрічей та за допомогою мобільного зв’язку вступили у злочинну змову з метою нападу на адміністрацію виправної колонії для втечі двох засуджених.
Відповідно до злочинного плану пілот, керуючи гелікоптером, разом із родичем одного із засуджених озброєним муляжем вогнепальної зброї, повинні були здійснити приземлення на територію колонії, де погрожуючи працівникам установи застосуванням вогнепальної зброї забезпечити засудженим безперешкодно сісти в гелікоптер та здійснити втечу з виправної колонії максимального рівня безпеки. Під час здійснення зльоту вертольота його рух було заблоковано, а втечу працівниками колонії припинено.
Усім чотирьом учасникам події вручено повідомлення про підозру: двом засудженим, а також пасажиру гелікоптера інкримінується вчинення злочину, передбаченого ст.392 (Дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) та ч.2 ст.393 (Втеча з місця позбавлення волі) КК України. Пілоту гелікоптера повідомлено про підозру у вчиненні зазначених вище злочинів та ще за ч.1 ст.281 (Порушення правил повітряних польотів) КК України.
Для усіх обвинувачених по справі судом обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.
На даний час слідство у кримінальному провадженні закінчено. Обвинувачені та їх захисники вже ознайомилися з матеріалами досудового розслідування. Наразі обвинувальний акт направлено до Петрівського районного суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool