Кіровоград: затримано чоловіка, який вчинив розбійний напад на банківську установу

Серпень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 1397 | Коментарі: 0

Підозрюваним виявився 42-річний житель обласного центру, колишній охоронець приватної фірми. У результаті нападу йому вдалося «розжитися» на кілька десятків тисяч гривен, долари та євро. Обікрасти саме це банківське відділення чоловік мав наміри близько двох років. Незважаючи на «детальний план», зловмисника вже за кілька днів вирахували оперативники.

Місцем злочину не випадково було обрано відділення, що знаходилось неподалік від його помешкання. Проходячи повз будівлю, нападник щоразу все обмірковував і аналізував. Коли ж наважився на злочин, ретельно приготувався та спланував до найменшого кроку.
Спочатку кілька днів спостерігав за режимом роботи установи, відслідковував коли приходить найменша кількість клієнтів. До того, як зайти до будівлі, вдягнувся в шорти і футболку, а вже поверх них – у камуфляжний костюм. Аби більше приховати обличчя від відеокамер, вдягнув кепку і темні окуляри.
Побачивши в пообідню пору на порозі клієнта, троє працівниць банку не запідозрили нічого особливого. Чоловік поводився цілком спокійно. Коли підійшов до однієї з кас, дістав з сумки з-під ноутбука два поліетиленові пакети. Далі заявив про те, що в одному з них знаходиться вибухівка, яка у разі чого швидко «знесе все у повітря», а в другий наказав скласти наявні у касі гроші.
Налякані люди виконали вимоги нападника. Отримавши бажане, невідомий поклав «здобич» до сумки та попередив касирів, що їм не слід телефонувати до міліції найближчі 10 хвилин, інакше все здетонує дистанційно. До того ж, ніяких наслідків він начебто зовсім і не боїться, адже хворіє на онко.
До приїзду на місце правоохоронців зловмиснику вдалося втекти. По дорозі додому він зайшов до недобудованого будинку, зняв з себе верхній камуфльований одяг та, не привертаючи уваги перехожих, у футболці і шортах подався у своїх справах.
За кілька днів, очевидно через наявну у кишені готівку, нападник спробував змінити своє життя на краще. Негайно придбав для себе недешевий ноутбук, одяг та взуття, відвідав кілька розважальних закладів і навіть збирався поїхати на відпочинок, однак його слідом вже йшли оперативники.
Чоловік був затриманий працівниками міліції на одній з вулиць обласного центру. Коли побачив на своїх руках кайданки – все відразу зрозумів. Єдине запитання, яке не давало йому спокою, полягало в тому, аби дізнатися, як саме його знайшли.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За ці дії зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool