Кіровоград: заняття з організації гасіння пожеж в багатоповерхових будинках

Січень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1155 | Коментарі: 0

В Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області відбулися заняття для керівників пожежно-рятувальних підрозділів області на тему організації гасіння пожеж в багатоповерхових будинках, будівлях на території ринків та проведення рятувальних робіт.

Заняття покликані поліпшити теоретичні та практичні навички по організації та проведенню рятувальних робіт.
У своєму вступному слові заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олег Мельчуцький зазначив, що заняття має на меті удосконалити фахову майстерність рятувальників під час гасіння пожеж на зазначених об’єктах. Перша частина занять – теоретична. У рамках заняття начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації підполковник служби цивільного захисту Максим Крутінь ознайомив рятувальників з алгоритмом дій керівника гасіння пожежі під час організації гасіння пожеж в багатоповерхових будівлях та на території ринків, а також з порядком проведення рятування людей з поверхів будівель. Про основні вимоги пожежної безпеки до багатоповерхових будинків та ринків повідомив учасникам заняття начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям підполковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов. Також рятувальників детально ознайомили з питаннями, що стосуються охорони праці.
Під час практичної частини занять, яку провели на базі державної пожежно-рятувальної частини №3, рятувальникам продемонстрували зразки дій під час рятування людей з поверхів будівель та споруд як за допомогою штурмової, так і висувної драбини, а також комбінованим способом – використовуючи обидва види. Також слухачам продемонстрували рятування людей з поверхів, застосовуючи автодрабину та штурмову драбину. Окремо рятувальники переглянули дії під час порятунку людей з поверхів за допомогою рятувальної мотузки, а також прийоми саморятування пожежного. Крім цього, на занятті розглядалося питання організації роботи оперативного штабу на пожежі.
Підводячи підсумки занять Олег Мельчуцький зазначив, що їх мети досягнуто, оскільки рятувальники отримали практичний та теоретичний об’єм знань, необхідних у щоденній діяльності.

У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool