Кіровоград: залишок по невиплаченій зарплаті становить 35,7 млн. грн

Вересень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 937 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Серпокрилова відбулося засідання обласної комісії з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств

Перший заступник голови облдержадміністрації на початку засідання комісії наголосив, що питаннями погашення заборгованості із виплати заробітної плати в облдержадміністрації опікуються дві комісії. Одна - з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств, друга – погашення заборгованості із виплати заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат. Діяльність цих комісій спрямована на виконання низки доручень Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підвищення доходів громадян та погашення боргів із зарплати. Обласна державна адміністрація не стоїть осторонь цих надзвичайно важливих проблемних питань. Зокрема, ОДА неодноразово порушувала перед центральними органами виконавчої влади питання врегулювання проблем з функціонуванням державних підприємств-банкрутів та погашення на них боргів по зарплаті, зокрема, на підприємствах “Трест “Олександріярозрізобуд”, “Гайворонський завод безалкогольних напоїв”, “Маловисківський спиртовий завод".
На сьогодні розроблено графіки та затверджено план заходів із щомісячного погашення зарплати. У результаті злагоджених заходів заборгованість із заробітної плати в області, у порівнянні із початком року, вдалося зменшити на 4,0 млн. грн., або на 10,1%. Однак залишок по невиплаченій зарплаті доволі значний і становить 35,7 млн. грн. - У загальноукраїнському рейтингу за перше півріччя цього року область посідає 13 місце за цим показником. Левову частку цієї заборгованості, а це 25,4 млн. грн., або 71,2% належить підприємствам-банкрутам. Тож наша комісія з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств зобов’язана якнайшвидше приймати рішення для подолання такого ганебного явища, як борги по заробітній платні, сказав Віктор Серпокрилов.
Перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу і на низку позитивних моментів, яких вже вдалося досягнути. У порівнянні із початком року, завдяки роботі арбітражних керуючих, підприємствами-банкрутами погашено на 3,0 млн. грн. (10,7%) боргів по зарплаті. Зменшення відбулось за рахунок скорочення заборгованості на 7-ми підприємствах-банкрутах на суму 2,5 млн. грн. (ОФ ЗАТ "Енерговугілля" - на 1,7 млн. грн.; ДП Світловодський завод "Калькулятор" – 699,4 тис.грн. Чотирьом підприємствам-банкрутам вдалося повністю ліквідувати 67,2 тис.грн. заборгованості.
Віктор Серпокрилов зауважив, що головному управлінню юстиції було доручено разом з арбітражними керуючими підготувати реальний план-графік заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати по кожному підприємству-банкруту. На жаль, це доручення не було стовідсотково виконане. Не у всіх підприємствах розробили такі графіки. Негативний результат не забарився. У порівнянні із початком року на трьох підприємствах-банкрутах знову зросла заборгованість (на 141,3 тис. грн.). Допустили появу заборгованості за звітний період ще три підприємства (43,9 тис. грн.). - Не менш гострим і важливим питанням є борги із страхових внесків до органів Пенсійного фонду України та податковий борг, - зауважив Віктор Серпокрилов.
У ході засідання комісії перший заступник голови облдержадміністрації персонально заслуховував арбітражних керуючих, керівників та представників підприємств-банкрутів стосовно вжиття ними дій з виплати заборгованої зарплати та виплати страхових внесків та податкового боргу. Під час наради Віктор Серпокрилов доручив головному управлінню юстиції звести в окремий блок низку найбільш проблемних підприємств-банкрутів, з якими необхідно фахово відпрацювати всі передбачені чинним законодавством дії для того, щоб працівники, які там працювали, отримали зароблене.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool