Кіровоград: загальний обсяг експорту товарів 429,8 млн. дол. США

Жовтень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 952 | Коментарі: 0

Кіровоград має надзвичайно потужний потенціал розвитку переробної промисловості в галузі виробництва продуктів харчування. На цьому наголосила під час прес – конференції начальник управління економіки міської ради Олена Осауленко.

Першочергове завдання міської влади, наголосила Олена Осауленко, полягає в створенні всіх необхідних умов для бізнесу в реальному секторі переробки сировини та реалізації виробленої продукції в Україні та за її межами.
Стабільний розвиток підприємств переробної галузі, висока якість їхньої продукції на рівні Європейських стандартів, підвищення рівня продовольчої безпеки – такими є ключові засади політики Президента України в агропромисловій галузі, відзначила Олена Осауленко.
За її інформацією, загальний обсяг експорту товарів з Кіровограда за січень-червень 2013 року становив 429,8 млн. дол. США, що в 3,1 рази більше показників відповідного періоду минулого року.
Основу експорту товарів харчової промисловості склали жири та олії тваринного або рослинного походження — 69,8 % від загального обсягу експорту та готові харчові продукти — 14,0 % від загального обсягу експорту.
Зовнішньоторговельні операції здійснювались з країнами СНД, Європейського Союзу та Азії.
Олена Осауленко звернула увагу, що стратегічним завданням Державної програми активізації економіки України на 2013-2014 роки є створення сучасних підприємств із переробки сільськогосподарської продукції або модернізація існуючих.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool