Кіровоград: з органів влади вищого рівня до міської ради надійшло 372 звернення

Серпень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 761 | Коментарі: 0

Мешканці Кіровограда мають можливість вирішувати свої питання, проблеми та надавати пропозиції, звертаючись до міського голови, його заступників та керівників виконавчих органів. На цьому акцентувала увагу під час прес – конференції у міській раді начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян Оксана Пономарьова.

Оксана Пономарьова відзначила, що Глава держави поставив перед місцевими владами чітке завдання ретельно розглянути кожне звернення та забезпечити з боку влади належну допомогу людям у вирішенні проблемних питань, приділити громадянам якомога більше уваги, щоб вони були впевнені — влада стоїть на сторожі їх інтересів.

- За 7 місяців поточного року, звернула увагу Оксана Пономарьова, з органів влади вищого рівня до міської ради надійшло 372 звернення, з них 9 - порушені під час реалізації проекту «Діалог з країною», який проводився 22 лютого 2013 року Президентом України Віктором Януковичем.
Кіровоградці зверталися до Глави держави з питань надання роз»яснення щодо працевлаштування, правомірного звільння з роботи, поліпшення житлових умов, отримання соціальної допомоги. Усі питання ретельно вивчені на місці та заявникам надано вичерпні відповіді у встановлений законом термін, наголосила начальник відділу.
Оксана Пономарьова повідомила, що у міській раді право громадян звернутися до місцевих органів влади забезпечує відділ по роботі зі зверненнями громадян. Для цього у приміщенні міської ради створені належні умови для роботи зі зверненнями громадян та ведення особистих прийомів міським головою, секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету міської ради. Особистий прийом проводиться в установлені графіком дні.
Інформація про порядок особистого прийому громадян у Кіровоградській міській раді публікується у засобах масової інформації, розміщується на веб-сайті міської ради, інформаційних стендах у приміщенні міської ради.
Попередній запис на прийоми ведеться кожного дня з 08.00-12.00 до 14.00-17.00 в кім. 132 .
Велика увага, підкреслила Оксана Пономарьова, приділяється громадянам пільговим категоріям в першу чергу Героям Радянського Союзу, Героям Соціалістичної праці, Героям України, інвалідам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій, жінкам, яким присвоєне почесне звання «Мати-Героїня», інвалідам 1-3 груп. Записдля них проводиться першочергово, а якщо питання потребує негайного вирішення - розглядаються невідкладно.
За інформацією Оксани Пономарьової, станом на 1 серпня до Кіровоградської міської ради надійшло 5507 звернень, з яких: вирішено та роз»яснено 5404, що складає 98%, решта питань на сьогоднішній день знаходяться в розгляді та тримаються на контролі.
Найбільша кількість питань, з якими звертаються мешканці Кіровограда стосуються:
Житлово-комунального господарства – 2419
Землекористування - 1092
Робота громадського транспорту – 568
Надання матеріальної допомоги – 486
Поліпшення житлових умов – 192.
До Кіровоградської міської ради надходять такожм звернення з обласного контактного центру, на 1 серпня надійшло 2439 таких звернень, які розглядаються та вирішуються по суті.
Також Оксана Пономарьова наголосила, що кіровоградці можуть скористатися послугами міської гарячої лінії: тел. 24-73-74, де надаються роз’яснення в межах повноважень відділу по роботі зі зверненями громадян, а також реєструються порушені питання по телефону для подального розгляду та вирішення.
Своєрідною “гарячою лінією” у Кіровограді виступає також диспетчерський пункт комунального підприємства “Кіровоградська аварійно диспетчерська служба”: тел.1580. Всі мешканці міста можуть звертатисся за цим телефоном цілодобово з питань житлово-комунального господарства.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool