Кіровоград: з області менше людей стало виїжджати у пошуках роботи

Червень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

Кількість трудових мігрантів, які покидають межі регіону в пошуках кращих заробітків, упродовж минулого року значно скоротилася.

Якщо, наприклад, у 2009-му з області поїхало майже 2,5 тисячі осіб, то в 2012-му цей показник становив всього 1,8. Відтак, кажуть спеціалісти, це може бути свідченням того, що ситуація на ринку праці в регіоні дещо покращилася. Однак, тут же зауважують: безробітних все ще багато.

Аби задовольнити попит на трудові місця обласна влада з одного боку йде на адміністративні заходи, приймаючи програму занятості населення, а з іншого – створює максимально комфортні умови для бізнесу, аби той будував заводи, а разом із тим - стимулює середніх і дрібних підприємців відкривати вакансії і, головним чином, активніше брати молодь на роботу.
В обласному управлінні Пенсійного фонду констатують: протягом січня-квітня на новостворені робочі місця вдалося працевлаштувати понад три тисячі осіб.
- Найбільше - в Голованівському районі. Там створили 382 нових робочих місця. Трохи менше в Кіровоградському, Ульяновському й Долинському районах, - говорить директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров і додає, що найгірше справилися із поставленими завданнями в Новгородківському, Устинівському та Петрівському районах.
За словами посадовця, до 2017 року планується знизити рівень безробіття до восьми відсотків. Нині цей показник – 8,4%.
- Президент постійно акцентує увагу на скороченні безробіття. Особливо – серед молоді, молодих спеціалістів. Нинішня ситуація, яка є в цілому по Україні, в тому числі в Кіровоградській області, не залежно від показників – високі вони, чи порівняно незначні, не влаштовує нікого. Проблема є і її потрібно вирішувати. Упродовж 2013-2017 років ми плануємо працевлаштувати на нові робочі місця майже 34 тисячі осіб. Зрозуміло, левова частка – це молодь. У нас є інвестиційні проекти, у нас є потенціал, а тому працюватимемо над дорученням Глави держави, - зазначає Олександр Догаров і наголошує, що для цього вкрай необхідна консолідація зусиль усіх гілок влади, роботодавців, профспілок, а також громадських організацій.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool