Кіровоград: Юний герой-рятівник

Травень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 1380 | Коментарі: 0

2 березня 2014 року восьмикласник Роман Озерянський з смт Павлиш з дідусем Миколою намагалися не виказувати один одному розчарування через поганий вилов.

Але на цьому ґрунті поряд розверталися несподівані події. Не втримався від спокуси вдовольнити своє рибацьке самолюбство один з любителів рибної ловлі — пішов на ризик. Він попрямував до середини водоймища, незважаючи на “підлитий” лід, чим і поплатився. Лід не витримав його ваги і рибалка опинився у льодяній воді. Самотужки, як не силився, але вибратись з ополонки не міг. На допомогу йому, з мотузкою у руках, кинувся один з досвідчених рибалок, але пройшовши декілька метрів, змушений був повернути назад. Лід підступно тріщав і підходив водою. До нього підбіг Роман і взявши рятувальний шнур, ризикуючи провалитися сам, з обережністю почав рухатися до чистоводдя. Підійшовши на певну відстань до борсаючого чоловіка, хлопець зробив кілька спроб закинути кінець мотузки до нього. Але від вітру її відносило в сторону. В голові школяра виникли картини з практичних занять у школі по рятувальних діях на водоймах, і він миттєво ліг на лід, прив'язав до рибацького ящика шнур, а потім з силою відштовхнув “посилку” у напрямку ополонки з потерпілим. Ціль була досягнута і той, обмотавши руку мотузкою, з допомогою Романа, нарешті опинився на льоду. Дуже переохолоджений і наляканий невдаха-рибалка, був негайно доставлений машиною додому. Присутні дякували хлопчині за проявлені кмітливість, оперативність і мужність.

Прес-служба У ДСНС, за матеріалами газети «Придніпров’я»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool