Кіровоград: Взятий під варту на 60 діб Олександр Ратушняк випущений на поруки

Січень 30, 2014 | Новини | Переглядів: 1172 | Коментарі: 0

Як стало відомо із власних джерел, Апеляційний суд Кіровоградської області скасував постанову Кіровоградського районного суду, згідно якої викладача КДПУ ім. Винниченка Олександра Ратушняка було взято під варту на 60 діб.

Олександра Ратушняка викликав великий суспільний резонанс. Ситуацію прокоментував голова ОДА Андрій Ніколаєнко, який висловив сподівання, що суд вищої інстанції перегляне це рішення.
- Я, як керівник області, і як людина, не дуже спокійно сприйняв звістку про обрання запобіжної міри до викладача педуніверситету Ратушняка, але при цьому я не схильний спрощувати ситуацію. Я, звісно, не так добре знаю його, як керівники вишу – вони звернулись до мене з тим, що готові взяти його на поруки, мені особисто телефонував нардеп Березкін, який також готовий бути поручителем для Ратушняка. Але я сказав: Я – не суд. Подавайте документи до суду. Апеляційний суд розгляне цю справу. Я відчув реакцію кіровоградської спільноти, тому щиро сподіваюся, що апеляційний суд уважніше розгляне цю ситуацію, - зазначив голова ОДА.
Після того, як були заслухані свідки, та, враховуючи численні звернення з готовністю взяти затриманого на поруки, суд звільнив викладача під особисте зобов'язання.
Олександру Ратушняку інкримінують правопорушення, передбачені частиною 2-ю статті 296 ККУ (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool