Кіровоград - Вологда: майбутні побратими? (ФОТО)

Вересень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1142 | Коментарі: 0

Сучасні бібліотеки вже давно вийшли за межі своєї основної діяльності, сьогодні вони поєднують в собі різноманітні послуги та різнопланові можливості, однією з яких є можливість міжнародного он-лайн спілкування.

Зокрема, 17 вересня, бібліотека спільно з Вологодською обласною юнацькою бібліотекою ім. В.Ф.Тендрякова провели VІ-й міжнародний молодіжний web-марафон «Кіровоград - Вологда: маршрутами пам’яті». Приводом для цьогорічної зустрічі став приїзд до м. Кіровограда гостя з м. Вологда - Сергія Івановича Полонського – віце-президента Північно-Західної асоціації ветеранів бойових дій, члена Вологодського відділення Всеросійської громадської організації «Бойове братство», члена міського Морського Зібрання м. Вологда.
Кіровоградці вже мали можливість спілкування з громадськістю м. Вологда (Росія) та цьогорічний захід носив особливий характер, адже був присвячений обговоренню 2-х важливих тем: підготовки до відзначення 70-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні та налагодженню побратимських відносин між нашими містами.
70-ти річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні – тема надзвичайно важлива та актуальна. До її обговорення приєдналась уся кіровоградська аудиторія: від студентства до ветеранів. Лісняк Надія Анатоліївна, заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації презентувала проекти, що реалізуються в місті. Кіровоградські історики – Б. Шевченко, В. Доценко, П. Фещенко розповіли про роль відомих вологжан в історії м. Кіровограда. Студенти Педагогічного ліцею підготували повідомлення про видатних вологжан, чиї імена носять вулиці нашого міста.
До обговорення приєдналися й вологжани: О. Зяброва, науковий співробітник Вологодського державного історико-краєзнавчого і художнього музея-заповідника, розповіла про участь вологжан у визволенні України, а Г. Сазонов, член Спілки письменників Росії, у своєму виступі розкрив тему «Маршал Конєв у літературній творчості».
Особливо приємно, що в залах обох бібліотек були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни та представники ветеранських організації. Вони мали нагоду поспілкувалися та навіть, обмінялися запрошеннями на заходи з відзначення 70-ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Дуже цікавим став виступ вологодського краєзнавця О. Шигаревської. Тема її доповіді не була пов’язана з Великою Вітчизняною війною, але показала ще одну сторінку історії, що нас об’єднує - це життя та доля генерала І. Хорвата, з ім’я якого пов'язане заснування фортеці Святої Єлисавети та початок заснування нашого міста; обірвалось його життя, за документальними свідченнями, у м. Вологда. На прохання кіровоградських істориків, Ольга Вікторівна провела дослідницьку роботу в архіві м. Вологоди. Вона знайшла унікальні документи, пов’язані з останніми роками життя видатного генерала та документи, що спростовують його загибель на Вологодщині. Результати своєї праці вона передала до м. Кіровограда, за що отримала велику подяку від наших істориків та краєзнавців. В. Бажан, головний редактор газети «Народне слово», пообіцяла, що вже в найближчому номері газети цінний матеріал буде надруковано.
Питання встановлення побратимських відносин було піднято С. Полонським минулого року, під час його перебування з дружнім візитом у нашому місті. І ось, цього року, до обговорення важливої теми приєдналися представники владних структур міст України та Росії – Салоїд Людмила Миколаївна, перший заступник голови обласної ради (Кіровоград) та Савоськіна Маргарита Іракліївна, депутат законодавчого зібрання області, заступник голови постійного комітету з соціальної політики (Вологда). Поспілкувавшись в рамках заходу та дізнавшись про факти та події, що пов’язують наші міста, вони домовились щодо продовження офіційного обговорення піднятої теми.
Приємною несподіванкою для аудиторій став музичний дарунок у виконанні учнів Вологодської обласної кадетської школи-інтернату.
Наприкінці зустрічі Сергій Іванович Полонський у неформальній обстановці поспілкувався з присутніми в залі студентами кафедри географії та геоекології КДПУ ім. Володимира Винниченка, кафедри правознавства ККПЕіП ім.М.П.Сая та КЗ «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради». Найактивнішим учасникам спілкування він подарував власні книги «Русская Америка. От Аляски до Калифорнии» та «Русские Колумбы. Первоткрыватели Сибири и дальнего Востока» з дарчими написами.
Виступаючи перед кіровоградцями Сергій Іванович наголосив, що є багато речей, що поєднують наші міста і лише спільними зусиллями ми досягнемо поставленої мети – зробимо наші міста побратимами. Тож, маємо сподівання, що вже незабаром усі питання буде вирішено і не лише юнацькі бібліотеки Кіровограда та Вологди, але й міста підпишуть договір про міжнародне співробітництво.

Сучасні бібліотеки вже давно вийшли за межі своєї основної діяльності, сьогодні вони поєднують в собі різноманітні послуги та різнопланові можливості, однією з яких є можливість міжнародного он-лайн спілкування.

Кіровоград - Вологда: майбутні побратими?


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool