Кіровоград: Водій іномарки скоїв наїзд на літню жінку

Січень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 1292 | Коментарі: 0

Останнім часом, особливо у темний час доби і через погіршення погодних умов, все частіше відбуваються дорожньо-транспортні пригоди, у яких травмуються пішоходи.

Деякі подібні дорожньо-транспортні пригоди стаються через порушення водіями правил дорожнього руху України, проте у більшості випадків винуватцями таких автопригод стають саме пішоходи – найменш захищені учасники дорожнього руху, через свідоме ігнорування ними вимог Правил.
У м. Кіровограді по вулиці Яновського, біля будинку 157, сталася дорожньо-транспортна пригода за участю пішохода. Водій іномарки скоїв наїзд на літню жінку, яка переходила проїжджу частину дороги у невстановленому місці. Жінку-пішохода з тілесними ушкодженнями доставлено до Кіровоградської обласної лікарні.
Хочеться зауважити, що з початку року лише в обласному центрі сталося 5 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали 5 пішоходів, тоді як в цілому по області на сьогоднішній день зареєстровано 6 дорожньо-транспортних пригод з пішоходами, де через власну необережність одна людина загинула, а 2 – травмовані..

Державтоінспекція м. Кіровограда та Кіровоградської області вкотре нагадує пішоходам, що вони є учасниками дорожнього руху, й відповідно мають як права, так і обов’язки. Пам’ятайте про це!

Шановні пішоходи! Пам'ятайте:
- Переходити дорогу потрібно лише по пішохідних переходах та на зелений сигнал світлофора.
- Пішоходи повинні рухатися по тротуарах чи пішохідним доріжкам. У разі їх відсутності повинні йти по краю проїзної частини назустріч руху транспорту.
- У темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються узбіччям, повинні виділити себе за допомогою світловідбиваючих елементів на одязі.
- Пішоходи повинні переходити дорогу лише по пішохідних переходах, а у випадках їх відсутності - на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. Починати перехід можна, тільки якщо ви переконалися, що водії вас бачать і пропускають.
- Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя дозволяється переходити дорогу під прямим кутом у місцях, де вона добре проглядається в обидва боки, і лише після того, як ви переконаєтеся у відсутності небезпеки.
- Забороняється раптово вибігати на проїзду частину дороги.

Шановні водії! Будьте особливо уважними при появі на проїжджій частині пішоходів. Погана видимість, складні погодні умови і слизька дорога заважають пішоходам швидко реагувати на виникаючу небезпеку. Дотримуйтесь правил проїзду пішохідних переходів, вибирайте швидкість руху, виходячи з дорожньої обстановки, позначайте свій транспортний засіб ближнім світлом фар.
Державтоінспекція м. Кіровограда закликає і водіїв, і пішоходів до суворого дотримання Правил дорожнього руху, уважності та обережності на автодорогах, ставлення з повагою до інших учасників дорожнього руху. Пам'ятайте, що від нас з вами залежить безпека на дорогах!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool