Кіровоград: Візит до обласної лікарні (ФОТО)

Червень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1133 | Коментарі: 0

Радник Президента України Володимир Зубанов ознайомився з роботою перинатального та діагностичного центрів обласної лікарні

Володимир Зубанов разом із заступником голови облдержадміністрації Галиною Пастух та начальником управління охорони здоров’я Олегом Рибальченком побували у діагностичному центрі, де на сучасному медичному обладнанні проводиться обстеження пацієнтів на предмет виявлення небезпечних хвороб.
Як відзначила головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва, раніше відсоток виявлення небезпечних хвороб, зокрема, онкологічних, був недостатньо високим, але з відкриттям обласного діагностичного центру, де встановлено надточне діагностичне обладнання, за короткий час було виявлено низку онкологічних захворювань на ранніх стадіях. Саме завдяки їх своєчасному виявленню та оперативному медичному втручанню було врятовано життя не одного жителя нашої області.
У перинатальному центрі радник Президента України поспілкувався з медичними працівниками, а також з мамами, які вже народили немовлят. Вони подякували за створення провідного медичного закладу, де вже прийнято майже дві тисячі пологів, порятовано життя багатьох малюків, які б раніше не мали шансів на життя, а молоді мами почуваються відтепер впевнено, відчувають реальну турботу з боку держави, як про себе, так і про своїх діточок. Адже знаходяться на повному державному забезпеченні, починаючи від медичного обслуговування, до безкоштовного харчування. Усі витрати на їх лікування та утримання взяв на себе обласний бюджет.
Про високий рівень та якість медичних послуг, які надаються в обласному перинатальному центрі, про фаховий рівень місцевих лікарів свідчить також той факт, що навіть не "проблемні" майбутні мами з усіх куточків області хочуть саме тут народжувати.
Як відзначив Володимир Зубанов, створення подібних центрів на доручення Президента України, крізь призму реформування медичної галузі є вкрай необхідною справою, адже саме у таких сучасних медичних закладах створено усі умови для отримання пацієнтами якісних медичних послуг. – Медична реформа не має на меті закриття лікарень чи скорочення кількості медичних працівників, головне її завдання, і на цьому постійно наголошує Президент України, надання населенню якісних медичних послуг. Адже мова йде про найдорожче – про здоров’я, а іноді, саме від того наскільки кваліфіковано та своєчасно буде надано медичну допомогу, залежатиме й людське життя, – відзначив Володимир Зубанов.
Під час засідання "круглого столу", що відбувся в обласній лікарні, радник Президента України обговорив з головними лікарями та провідними фахівцями обласних лікувально-профілактичних закладів проблемні питання, які стосуються реформування медичної галузі.
Серед актуальних питань, які порушувалися учасниками засідання – необхідність матеріально-технічного забезпечення медичних закладів. Зокрема, головний лікар Кіровоградської станції швидкої медичної допомоги Олександр Ярошенко наголосив на необхідності посилити автопарк медичних закладів новою спецтехнікою, що дозволить вчасно надавати населенню не лише екстрену, а також і невідкладну медичну допомогу. У цьому контексті не менш проблемним, на думку лікарів, є проблема незадовільного стану автомобільних доріг, що заважає оперативному наданню медичної допомоги, особливо у сільській місцевості.
Як відзначив Володимир Зубанов, Президент України доручив забезпечити медичні заклади держави протягом року новим спецтранспортом – не менше 1 тисячі одиниць. – Глава держави наголосив перед Урядом, що ця цифра має бути обов’язково виконана. На наступний рік регіони отримають таку ж кількість спецтранспорту. Зрозуміло, що частину з цих машин буде також спрямовано на підсилення медичних закладів Кіровоградщини, – відзначив Володимир Зубанов.
– Усім зрозуміло, що необхідно ремонтувати дороги, і на сьогодні у державі дійсно ремонтується значно більше доріг, чим було раніше. Лише у поточному році передбачається відремонтувати близько 2-х тисяч кілометрів автошляхів. На фоні 60-ти тисяч кілометрів автодоріг, які на сьогодні у державі потребують ремонту, ця цифра виглядає не досить переконливо, але головне, що є рух вперед, проводиться певна робота і є позитивні зрушення у цьому напрямку. І ця робота проводитиметься надалі, адже, як наголошує Президент України, влада має працювати виключно в інтересах людей, підкріплюючи свої дії реальними справами, а не пустопорожніми політичними гаслами, – відзначив Володимир Зубанов.

Радник Президента України Володимир Зубанов ознайомився з роботою перинатального та діагностичного центрів обласної лікарні

Радник Президента України Володимир Зубанов ознайомився з роботою перинатального та діагностичного центрів обласної лікарні
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool