Кіровоград: виявлено непоодинокі факти порушення вимог санітарно-епідеміологічного законодавства

Лютий 02, 2016 | Новини | Переглядів: 1178 | Коментарі: 0

Прокуратурою області із залученням фахівців контролюючих органів проведено комплексну перевірку додержання вимог чинного законодавства в діяльності Кіровоградської установи виконання покарань Управління Державної пенітенціарної служби України в області № 14 в ході якої виявлено грубі порушення вимог законодавства.

Зокрема, посадовими особами Установи в повному обсязі не забезпечено порядок тримання та норму жилої площі в камерах для однієї взятої під варту особи. Допускаються порушення щодо забезпечення ізоляції осіб, взятих під варту, в частинні роздільного тримання різних категорій ув’язнених.

Продовжують мати місце порушення в частині медико-санітарного забезпечення ув’язнених та засуджених. А саме, в інфекційному ізоляторі медичної частини утримуються хворі на заразну форму туберкульозу легень, які повинні отримувати медичну допомогу в стаціонарних умовах в дільницях слідчих ізоляторів туберкульозних лікарень Державної кримінально-виконавчої служби, а в адміністративно-територіальних одиницях, на території яких відсутні відомчі туберкульозні лікарні, хворі на туберкульоз особи, взяті під варту, отримують медичну допомогу в стаціонарних умовах у протитуберкульозних закладах.

Виявлено непоодинокі факти порушення вимог санітарно-епідеміологічного законодавства. Так, в цехах харчоблоку та виробничих приміщень санітарний стан незадовільний.

Зважаючи на викладене керівництву Управління Державної пенітенціарної служби України в області внесено вказівку негайно вжити заходів до усунення порушень вимог законодавства та провести службову перевірку за фактами неналежного виконання службових обов’язків співробітниками Установи з вирішенням питання про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool