Кіровоград: Віталій Миронюк зустрівся з журналістами

Лютий 19, 2016 | Новини | Переглядів: 2053 | Коментарі: 0

У минулому році на території області виникло дві надзвичайні ситуації та 2 тисячі 360 надзвичайних подій, під час ліквідації яких врятовано 101 особу та матеріальних цінностей на суму понад 9 мільйонів гривень, групою піротехнічних робіт знешкоджено 529 одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Про ці та інші підсумки оперативно-службової діяльності рятувальників Кіровоградського гарнізону повідомив під час своєї зустрічі з журналістами начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк.

На прес-конференції, яка відбулася 19 лютого, також обговорювалися теми щодо оперативного реагування на наслідки негоди та взаємодії з іншими відомствами у січні нинішнього року, готовності до дій за призначенням у разі повені та перспективи діяльності Управління ДСНС на 2016 рік. Але у першу чергу начальник Управління наголосив, що у ході діалогу хоче закцентувати увагу на обізнаності населення і керівників підприємств з питань безпеки життєдіяльності, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям, які виникають через відсутність елементарних знань.
Під час розмови з представниками мас-медіа, Віталій Григорович зазначив, що паралельно із виконанням своїх завдань на території області, у червні та жовтні рятувальники Кіровоградщини залучалися для гасіння масштабної пожежі на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі та гасіння пожеж торфовищ у Київській області. За високий професіоналізм та рішучі дії, проявлені під час гасіння пожежі, чотири співробітника отримали звання на ступінь вище, передбачених займаними посадами.
У минулому році наші рятувальники взяли участь у масштабних навчаннях «Україна-2015», які проводились Державною службою спільно з НАТО на Львівщині. Від Кіровоградського гарнізону, який був одним з основних на навчаннях, було задіяно 50 чоловік особового складу та 18 одиниць техніки.
Протягом року, незважаючи на дію обмеження на проведення перевірок суб’єктів господарювання, Управління та підпорядковані підрозділи продовжували виконувати комплекс профілактичних заходів, спрямованих на поліпшення протипожежного захисту об’єктів області. Завдяки цьому до 82% збільшено виконання заходів, запропонованих приписами органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки.
Зупинився начальник Управління і на процесах реорганізації в Управлінні ДСНС. Він повідомив, що наприкінці минулого року Державною службою України з надзвичайних ситуацій затверджено нові штати Управління, відповідно до яких зменшена чисельність апарату та центру забезпечення діяльності.
Минулого тижня на підсумковій нараді у сфері цивільного захисту за участю керівництва області, керівників обласних служб цивільного захисту, голів районних державних адміністрацій, міськвиконкомів та представника ДСНС України було проаналізовано роботу підрозділів Кіровоградського гарнізону за минулий рік. В цілому роботу оцінено добре, але піднято ряд питань над якими необхідно працювати в 2016 році.
Підводячи підсумки роботи, Віталій Миронюк зазначив, що під час засідання Колегії ДСНС України 29 січня Голова Служби дав високу оцінку діяльності пожежно-рятувальної служби Кіровоградської області за результатами роботи у 2015 році та за подолання наслідків снігопадів, хуртовин та ожеледиці, які виникали на території нашої області у січні цього року.
Дійсно, на початку року на Кіровоградщині вирувала снігова стихія, поривчастий вітер та зниження температури повітря до 6-11 градусів морозу. Але завдяки вжитим попереджувальним заходам та оперативним управлінням наявних силам і засобів служб цивільного захисту, які здійснювалися у цілодобовому режимі обласною комісією ТЕБ та НС вдалося уникнути заторів на автодорогах області; недопустити травмування населення; забезпечити розчищення доріг до населених пунктів; оперативно відновити електропостачання в населених пунтках та недопустити аварій на системах життєзабезпечення. Загалом з метою координації та оперативного реагування на ліквідацію наслідків негоди було проведено в режимі відеоконференції 7 позачергових засідань обласної комісії з питань ТЕБ та НС.
Протягом зазначеного періоду із снігових заметів вилучено 304 одиниці техніки, у яких перебувала 381 особа та 11 разів надавалася допомога бригадам швидкої медичної допомоги по транспортуванню хворих та породіль.
На допомогу дорожнім службам для розчищення доріг м. Кіровограда та автошляхів області від снігових переметів залучалось 5 од. інженерної техніки Управління ДСНС в області. Всього силами і засобами Управління розчищено від снігу близько 2500 км автомобільних доріг області.
Начальник Управління ДСНС також зауважив, що завдяки зазначеним заходам вдалось уникнути людських втрат.
Зимова негода минула, а наприкінці зими рятувальники здійснюють заходи щодо оперативного реагування при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків. Нещодавно в режимі відеоконференції проводилося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій визначено конкретні завдання керівникам органів місцевого самоврядування щодо недопущення підтоплення населених пунктів та оперативного реагування на надзвичайні ситуації. З метою реагування на наслідки повені в Управлінн ДСНС України в наявності: 22 од. - мотопомпи, 9 од. - електричні насоси, плавзасоби – (човни - 26 од, ПТС - 1 од., аероглісер «Пегас» - 1 од., автономні джерела електроживлення та освітлення - 45 од).
У нинішньому році рятувальники, як і раніше, працюють над тим, щоб надзвичайних подій на воді було якомога менше – для ефективного реагування на ці випадки вирішується питання з органами місцевого самоврядування щодо передачі у державну власність майнового комплексу водолазної аварійно-рятувальної служби оперативного реагування Кіровоградської області, який на даний час перебуває на балансі обласної комунальної служби, розташованої у м. Кіровограді. Це дасть змогу створити і утримувати за рахунок коштів державного бюджету водолазно-рятувальний підрозділ, який буде здійснювати охорону водних об'єктів та надавати послуги по обстеженню місць масового відпочинку людей на воді, гідротехнічних споруд, навчати рятувальників рятувальних постів на воді та виконувати інші невідкладні роботи.
У ході спілкування з представниками ЗМІ, начальник Управління зупинився на основних приорітетних завданнях на поточний рік – це забезпечення готовності пожежно-рятувальних підрозділів до оперативного реагування на надзвичайні ситуації та події; вдосконалення системи навчання населення, керівників об’єктів правилам безпеки та діям у надзвичайних ситуаціях шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та формування культури безпеки життєдіяльності населення; покращення умов проходження служби особовим складом, модернізації техніки та оснащення пожежно-рятувальних підрозділів; подальше виконання заходів з оптимізації організаційно-штатної структури пожежно-рятувальних підрозділів. У 2016 році будуть здійснюватися заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та подіям шляхом створення і забезпечення функціонування систем моніторингу і прогнозування ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій, визначення показників ризику виникнення надзвичайних ситуацій. Важливим аспектом у діяльності залишатиметься і забезпечення дотримання законності серед особового складу та посилення роботи на напрямку запобігання випадків корупції.
Представники засобів масової інформації ставили питання і стосовно окремих аспектів діяльності Управління ДСНС. Зокрема, Віталій Григорович розповів про роботи, які проводять піротехнічні та інженерні підрозділи Кіровоградщини на звільнених від окупантів територіях. Наразі вже 61 рятувальник отримав статус учасника бойових дій. Цікавилися журналісти і станом матеріально-технічного забезпечення підрозділів. Так, вперше з моменту утворення ДСНС України в 2015 році централізовано з державного бюджету виділено кошти для придбання паливно-мастильних матеріалів підрозділами області. У 2016 році з державного бюджету виділено кошти для придбання бойового одягу. На даний час проводиться робота щодо визначення постачальників для закупівлі якісного бойового одягу, який відповідає європейським стандартам. Протягом 2015 року отримано матеріальні цінності, надані Україні Німеччиною в якості гуманітарної допомоги у вигляді 50-ти комплектів сучасного бойового одягу та спорядження,
10-ти комплектів бронежилетів та бронешоломів, 2-х дизельних переносних електростанцій, 1 мотопомпи для перекачування води, 1 тонни піноутворювача та пожежних рукавів. Крім того, за рахунок коштів, що надходять до спецфонду кошторису підрозділів Управління проводяться роботи з поетапного капітального ремонту та відновлення пожежно-рятувальної техніки підпорядкованих підрозділів на базі ремонтно-допоміжної частини аварійно-рятувального загону. Таким чином проведено ремонт 3 інженерних та 4 пожежних одиниць техніки. І на досягнутому рятувальники не зупинятимуться – є низка планів, які будуть поступово втілюватись у життя.
На завершення розмови начальник Управління щиро подякував журналістам за час, який вони приділили для прес-конференції, запросив до нових зустрічей і зазначив, що лише завдяки такій плідній співпраці вдається привернути увагу жителів області до питань безпеки та навчити як діяти у тих чи інших екстремальних ситуаціях.

У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool