Кіровоград: виставка українських хусток та прикрас з бісеру (фото)

Березень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 4758 | Коментарі: 0

1 березня 2013 року о 12.00 у виставковій залі обласного Центру народної творчості відкрилась виставка українських хусток та прикрас з бісеру «Обереги жіночої краси».

Минають роки, десятиліття, виростають нові покоління, з’являється зовсім інший стиль одягу, прикрас, та ніколи не можуть зникнути з пам’яті людей речі, які були виразником естетичних поглядів жінок-українок.
Більше 100 різноманітних різнокольорових хусток з усіх районів Кіровоградщини представлено в експозиції виставки, яка у нашому місті вперше демонструє один із самих яскравих елементів жіночого вбрання, що зберігається та передається від покоління до покоління. Квітчасті хустини багаті розмаїтістю, мають свої дивні назви – «тернові», «багрові», «яблуневі», «білокрилі», їх краї оздоблені гарними рясними китицями. За кожним експонатом – своя цікава та загадкова жіноча історія, своя доля…
Красу та барвистість хусток доповнюють на виставці прикраси з бісеру (ґердани, селянки, кольє), створені руками талановитих майстринь «Дивосвіту»: вишукана колекція робіт Світлани Єрмолаєвої (с. Богданівка Знам’янського району), ніжні, наповнені ліризмом й теплотою вироби
Наталії Собінової та Тетяни Таран (м. Кіровоград), самобутні, з веселковими хрестиковими візерунками твори Віри Кравченко (с. Соколівське, Кіровоградського району), Оксани Трікашової (смт Онуфріїївка),
Наталії Гуржос (смт Добровеличківка).
До експозиції виставки увійшли етнографічні предмети з фондів Кіровоградського обласного краєзнавчого музею та шаль актриси першого українського професійного театру Марії Заньковецької з фондів Бобринецького районного краєзнавчого музею.
Тож завітайте на виставку «Обереги жіночої краси», помилуйтесь композиціями, створеними з української барвистої хустки, та прикрасами з бісеру ручної роботи кращих майстринь обласного творчого об’єднання «Дивосвіт». Адже за вікном – березень, початок весни, час сподівань і звершень.

Кіровоградський обласний Центр народної творчості Фото Олександра Доглядного

Кіровоградський обласний Центр народної творчості Фото Олександра Доглядного

Кіровоградський обласний Центр народної творчості
Фото Олександра Доглядного


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool