Кіровоград: виставка до Дня художника

Жовтень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1135 | Коментарі: 0

10 жовтня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художніх творів до Дня художника.

За останні декілька років проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри митців нашого краю, вже стало традиційним.
Основу експозиції складають твори художників – членів Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.
Центральне місце в експозиції займають твори членів родини Надєждіних, що відповідають творчим пошукам у сучасному українському образотворчому мистецтві. Для постійних відвідувачів музею вже є знайомими символізм Андрія Надєждін та живописна імпровізація народного художника України Михайла Надєждіна.
Сучасний підхід в традиційних жанрах образотворчого мистецтва демонструє в своїх роботах Андрій Хворост.
Представлені на виставці твори відомих майстрів портрету, пейзажу та натюрморту Анатолія Янєва, Фелікса Полонського, Валерія Давидова, Віктора Перепічая, Юрія Вінтенка, що репрезентують реалістичний напрямок в образотворчому мистецтві Кіровоградщини.
Окрасою експозиції є яскраві полотна Сергія та Анатолія Шаповалових.
Мистецтво кераміки на Кіровоградщині розвивається завдяки родині Фірсових. Їх творчість відразу привертає увагу глядачів оригінальністю та різноплановістю. Також на виставці представлені керамічні твори викладача кафедри хореографічних дисциплін, образотворчого мистецтва та дизайну Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Лариси Кулініч.
На виставці представлені сповнені творчої фантазії батіки директора Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна Ганни Іванової. Тут також можна побачити твори її колег, викладачів художньої школи Олексія Лозинського, Марини та Олександра Кир’янових.
В експозиції представлені також твори авторів, що нещодавно поповнили лави Національної спілки художників України: Василя Коваля, Марії Ачкасової, Олександра Демиденка, Анатолія Кімнатного, а також тих, хто готується до вступу до спілки художників: Анастасії Плітіної, Людмили Демиденко, Дмитра Тарасенка, Павла Олексієнка.

В пам'ять про заслуженого працівника культури України Леоніда Бондаря (1938-2013), який минулого року пішов з життя, але залишився в пам’яті для багатьох, чия творчість представлена на виставці, як педагог і директор Кіровоградської дитячої художньої школи імені О. Осмьоркіна, в експозиції представлена одна з його робіт.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool