Кіровоград: віртуальна виставка Володимира Плітіна

Березень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 1074 | Коментарі: 0

1 березня 2016 року відзначає 60-річчя з дня народження художник Володимир Георгійович Плітін.

У Кіровоградському обласному художньому музеї зберігається близько 30-ти творів Володимира Плітіна.

Серед них є і етюди, є і тематичні композиції. В багатьох з цих творів відображено український національний колорит, ліричну душу українського народу. В полотнах Володимира Плітіна дивним чином поєдналися реалістична традиція одеської живописної школи, декоративність та символізм сучасного вітчизняного образотворчого мистецтва. В цих роботах відчувається сплав кращих досягнень образотворчого мистецтва попередників та сучасників: образність Віктора Попкова, любов до малюнку Дмитра Жилінського, умовність Григорія Гнатюка...

Кіровоградський обласний художній музей має нагоду презентувати віртуальну виставку творів художника, тим більше, що зібрання музею цілком дозволяє це зробити.

В. Плітін виховав багато талантів. Проте, мабуть, найголовнішим його досягненням в цьому напрямку є те, що його донька Анастасія Плітіна також є молодою художницею, членом Національної спілки художників України, яка, як і її батько, викладає у Кіровоградській міській дитячій художній школі імені Олександра Осмьоркіна.

ДОВІДКОВО:
Володимир Плітін народився 1956 року у м. Кіровоград. У 1984 р. закінчив Одеське державне художнє училище. Член Національної спілки художників України з 1992 року. Володимир Георгійович активний учасник різноманітних художніх виставок, він – постійний учасник Великоднього благодійного аукціону, який проводиться Кіровоградським обласним художнім музеєм та медіа-групою «Весь Кіровоград».

Колектив Кіровоградського обласного художнього музею щиро вітає Володимира Георгійовича з такою вагомою подією в його житті – 60-річним ювілеєм з дня народження, бажає міцного здоров’я, родинного затишку та благополуччя, вдячних талановитих учнів та нових цікавих творів. Нехай ця віртуальна виставка стане гарним подарунком до ювілею.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool