Кіровоград: віртуальна виставка Володимира Кир’янова

Березень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 1001 | Коментарі: 0

15 березня 2016 року ми вітаємо з 65-річчям Володимира Васильовича Кир’янова – кіровоградського художника-графіка, члена Національної спілки художників України, лауреата обласної премії в галузі образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Новітні спрямування» (2010) та просто цікаву людину.

Неговіркий, але багатий на творчі звершення, Володимир Васильович недарма здобув собі славу «кіровоградського Гойї»: сатира у поєднанні з містицизмом, різноманітні химери та видива перетворюють його роботи на справжні фантасмагоричні світи, що змушують замислитись кожного. Багатьом роботам митця також притаманний філософсько-усміхнений погляд на життя, такий характерний для української ментальності.

19 квітня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася перша ювілейна персональна виставка творів автора, де було представлено роботи художника різних періодів творчості – від 1970-х до 2010-го років. Майстер пера та пензля, Володимир Васильович ніколи не зупиняється на шляху самовдосконалення, опанувавши не тільки техніку туші, олівця, акварелі, а й, відповідно вимогам часу, комп’ютерної графіки.

Володимир Кир’нов став ілюстратором книг В. Шила «Розуміння історії» (1990) та «Практика: 1962–1991» (1991), М. Сомова «Латиною між іншим. Словник латинських виразів» (1992), О. Жовни «Вдовичка» (1996), Г. Гусейнова «Станційні пасторалі. Сповідь дитинства» (1991) та інших. Брав участь в оформленні першого в Україні видання віршів репресованого за сталінських часів поета Йосипа Мандельштама, виданого на початку 90-х мізерним накладом. Кир’янов – не тільки автор численних карикатур та гумористичних малюнків майже у всіх кіровоградських друкованих виданнях, а й неодноразовий учасник обласних, республіканських та міжнародних виставок та міжнародних виставок. Нагороджений грамотами Міністерства культури України, Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради.

У фондах музею наявні такі роботи Володимира Васильовича: ілюстрації до повісті М.В. Гоголя «Як посварилися Іван Іванович з Іваном Никифоровичем» (1983), «Щури» (1988), «Свято драбини» (1990), «Лісоповал» (1986), «Сон або летаргія висновку», «Гармонія безладу» (2006), «Смуток сходів» (2006), «Фортеця Святої Єлисавети» ( 2001), «Князь Потьомкін» (2000), «Митець» (2002). Його твори – гордість фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею та багатьох приватних колекцій Австрії, Італії, Росії та Франції.
Тож привітаймо Володимира Васильовича з ювілеєм, побажаймо йому творчого натхнення й міцного здоров’я. З Днем народження!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool