Кіровоград: вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями

Грудень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1120 | Коментарі: 0

Соціальні проекти та програми щодо вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями успішно розробляються та реалізуються виконавчими органами Кіровоградської міської ради спільно з громадськими організаціями інвалідів.

Про це повідомила на прес-конференції у міській раді сьогодні, 3 грудня, начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк.
Так, за інформацією Юлії Вовк, з метою створення у місті сприятливих умов для забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового, громадського призначення та інших об’єктів виконавчими органами Кіровоградської міської ради спільно з міським комітетом забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури підготовлено проект для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування «Вільний доступ – ефективне самоврядування».
Основною метою проекту стало формування доступності центральних вулиць міста через реконструкцію перехресть із урахуванням потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Завдяки його реалізації було розпочато облаштування пандусів на перехрестях центральних вулиць міста.
Протягом 2010 - 2012 років для належного безпечного пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення облаштовано 30 пандусів на перехрестях міста. Дані роботи виконуються з тротуарної плитки жовтого кольору з урахуванням потреб осіб з вадами зору. У місті також встановлено 3 звукові світлофори.
Заклади освіти, медицини, більшість підприємств торгівлі (магазини, павільйони) розміщені в приміщеннях, розташованих на перших поверхах будівель облаштовані пандусами або кнопками виклику.
У той же час, Юлія Вовк звернула увагу на поки що не досить високий рівень обладнання закладів ресторанного господарства пандусами. На її думку, це пов'язано з тим, що більшість підприємств знаходиться у підвальних, напівпідвальних та інших приміщеннях з вузьким входом/виходом, що унеможливлює влаштування пандусів. У зв’язку з цим керівникам запропоновано облаштувати заклади ресторанного господарства кнопками виклику.
У Кіровограді працюють 2 одиниці тролейбусів Elektro 3 та 25 автобусів МАЗ, пристосованих для перевезення осіб з обмеженимии фізичними можливостями.
Під’їзні шляхи до об’єктів зв’язку в обласному центрі облаштовані пандусами або ж іншими пристроями для безперешкодного доступу людей з обмеженимии фізичними можливостями.
За словами Юлії Вовк відповідно до Програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста Кіровограда: Кіровоградській міській організації інвалідів “Сила духу” Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України” та Кіровоградській міській громадській організації “Спілка незрячих Кіровоградського УВП УТОС” щороку надається фінансова підтримка з міського бюджету для виконання їх статутної діяльності. У 2013 році на ці цілі передбачені кошти у сумі 15 тис. грн.
Починаючи з 2004 року за поданням громадських організацій інвалідів інвалідам І і ІІ груп по зору надаються місцеві пільги щодо звільнення їх на 50% від оплати за користування житлово-комунальними послугами та від абонентської плати за користування телефонами. У 2013 році на ці цілі передбачені кошти у сумі 205 тис. грн.
Щороку передбачаються також кошти на надання грошової допомоги інвалідам до Міжнародного дня інвалідів, Міжнародного дня глухих, Міжнародного дня сліпих. У 2013 році на це передбачені кошти у сумі 35,5 тис. грн.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool